L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 23/01/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 23/01/2015

23/01/2015 00:10:03
L'Informatiu 2 - 23/01/2015 L'Informatiu 2 - 23/01/2015
L'Informatiu 2 - 23/01/2015 00:10:03 23/01/2015
Sinopsis
  • Les noves tecnologies ens porten noves problemàtiques. Els Mossos d'Esquadra han començat a detectar un increment dels casos de violència de fills a pares que sorgeixen a partir de discusions per l'ús del mòvil o per si se'ls compra o no l'últim model de tauleta. Els experts adverteixen que l'adicció a les xarxes socials pot arribar a comportar reaccions violentes
  • El líder d'UDC Josep Antoni Duran i Lleida, ha descartat  avui  que les eleccions del 27S puguin ser considerades, legal i políticament, com un plebiscit. En la seva carta setmanal a la militància, Duran ha remarcat que Unió, que encara no s'ha posicionat a favor de la independència, ha de decidir amb quin programa concorre a les catalanes quan vulgui i li vagi millor, i no quan els vagi bé als altres. En una crítica encoberta a l'ANC, l'Associació de Municipis per la Independència i Omnium Cultural Duran afirma que fa  massa temps que van a remolc de tercers, que en alguns casos ni tan sols tenen representació parlamentària, i que estan tenint un protagonisme que resta el paper que hauria de tenir el Parlament. 
  • D'economia i també de política ha parlat avui, el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet. Després d'apuntar que s'han assentat les bases per a superar la crisi econòmica, ha insistit que és optimista sempre i quan, ha dit, es compleixin algunes condicions. Creu que l'actual moment econòmic recomana més unió que divisió i ha reclamat estabilitat i ha rebutjat la independència de Catalunya. Creu que cal apostar per la internacionalització de les empreses però ha assenyalat que Espanya és el principal mercat per a moltes pimes.
  • La jutge que investiga la fortuna oculta de l'expresident Jordi Pujol, la seva dona i tres dels fills del matrimoni, ha desestimat els últims recursos de la defensa perquè tanqués el procediment. Considera indispensable que declarin dimarts, tal com estava previst perquè, diu, no pot acceptar a cegues la seva versió
  • Treballadors al llindar de l'exclusió social, pobresa energètica, pobresa infantil. La recuperació econòmica arribarà abans que la recuperació social. És la conclusió de  l'Informe sobre la situació a Catalunya elaborat per la Fundació Rafael Campalans que alerta de l'urgència de lluitar contra l'exclusió. 
  • Els desnonaments han estat un dels símbols d'aquestes situacions d'emergència social. A Barcelona els treballadors dels serveis socials es podrien plantejar no participar als desnonaments.  Diuen que ells no han d'estar presents en l'execució si no prevenir-la. L'ajuntament està disposat a revisar en quins casos es pot evitar. 
  • Els germans Gasol seran titulars al partit de les estrelles de l'NBA que es disputarà a Nova York el 15 de febrer. Pau ha sigut el segon jugador més votat de la Conferència Est, en la seva posició,  i Marc, el tercer de l'Oest. Els catalans seran els segons germans en participar a l'All-star, però els primers que ho faran com a titulars. 
  • Us propossem un passeig entre els pensaments i les obres més personals de Chillida. L'exposició "Entre las formas" mostra la cara més desconeguda de l'artista. Hi ha petites porcellanes que mai va volver vendre de tan maques que li semblaven, tarjetes de felicitació i invitacions per celebracions familiars, gravats i el manuscrit que va fer junt al filòsof alemany Heiddeger sobre l'espai. La mostra es pot visitar al Roca Barcelona Gallery fins el 2 de maig. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán