L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/01/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/01/2015

16/01/2015 00:10:14
L'Informatiu 2 - 16/01/2015 L'Informatiu 2 - 16/01/2015
L'Informatiu 2 - 16/01/2015 00:10:14 16/01/2015
Sinopsis
  • Artur Mas té la intenció de presentar-se a les eleccions del 27 de setembre encapçalant la llista de Convergència i Unió. És la sortida del president després de renunciar a la candidatura independentista unitària. A més, ha mostrat la voluntat de ser candidat per última vegada. El president de la Generalitat ha responsabilitzat el govern de Madrid de no haver deixat cap altra sortida a Catalunya que la convocatòria d'eleccions. Mas ha dit que el full de ruta que volen pactar amb Esquerra inclou una negociació amb l'estat espanyol prèvia a una declaració unilateral d'indepèndencia.
  • La vicepresidenta del govern adverteix el president de la Generalitat que l' executiu central recorrerà totes aquelles iniciatives que superin el marc de competències autonòmic. Feia referència a la intenció expressada per Artur Mas i Oriol Junqueras de desenvolupar estructures d'estat i normativa nova abans de les eleccions convocades pel 27 de setembre. Soraya Sáenz de Santamaría ha dit que Mas ha sobrepassat els límits del fracàs al convocar de nou eleccions autonòmiques, i l'ha acusat de no governar. 
  • Doncs en la sessió d'avui d'aquesta comisió del Parlament hi ha comparegut l'ex-fiscal en cap de Barcelona i anticorrupció. Carlos Jiménez Villarejo ha opinat que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, podria haver practicat un buidatge de les arques de Banca Catalana i que aquests fons podrien formar part de la fortuna que ha amagat en paradisos fiscals durant dècades. Villarejo a instat la jutgessa del cas a que segueixi aquesta pista sobre l'expresident, a qui l'ex-fiscal titlla de delinquent.
  • Els vots d' Esquerra republicana han tornat a evitar avui que Artur Mas hagi de donar explicacions a la comissió d'investigació creada a partir del cas Pujol. El fet ha estat criticat aquest migdia per la líder del PP català.
  • Per cert que aquesta jutgessa, que manté imputats l'expresident Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i a tres dels seus fills, ha acceptat que l' Agencia Tributaria es personi com part perjudicada en la causa sobre la fortuna oculta de la família.
  • A Barcelona, baixen un 8 per cent les sol.licituts de residència a les oficines d'estrangeria del 2014 respecte al 2013. 
  • El Barça dels suplents va complir amb el tràmit a Elx, un 0 a 4 amb grans gols de Mathieu i Sergi Roberto que els planta a quarts de final on ara els espera l'Atlètic de Madrid. Els matalassers van empatar a dos al Bernabeu eliminant al Madrid de la Copa. Dimecres que ve visitaran el Camp Nou.
  • Per acabar parlem del festival Tradicionàrius.
  • En la programació d'aquest certamen, avui l'hi toca a Ebri Knight. Aquesta formació combina amb molt d'èxit sonoritats tradicionals amb altres d'un estil clarament punk i rok. El sextet d'Argentona oferirà avui una sessió bàsicament acústica.  Dos discos que ja han vist la llum amb força reconeixement i un tercer a punt de sortir avalen aquest grup.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán