L'Informatiu: L'Informatiu - 17/06/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 17/06/16

17/06/2016 00:27:59
L'Informatiu - 17/06/16 L'Informatiu - 17/06/16
L'Informatiu - 17/06/16 00:27:59 17/06/2016
Sinopsis

La crisi interna a la CUP s'agreuja amb la dimissió de sis dels 15 membres del secretariat nacional de la formació. En una carta a la militància, destaquen el paper de la CUP en el context polític i social que consideren històric que, diuen, no permet passos en fals. Asseguren haver estat testimonis d'actituds que qualifiquen de sectàries i maquiavèliques en el sí de la formació, i conclouen fent una crida a la unitat de la militància per emprendre un canvi de rumb. Tot plegat ha tingut repercussió a la campanya per a les eleccions generals del 26J, que encara la segona setmana. De seguida escoltarem què n'han dit els candidats.

El museu de l'Hermitage presenta el seu futur nou centre a Barcelona. S'instal.larà a la zona de la nova bocana del port el 2019, després d'anys de controvèrsies. És de capital totalment privat i vol introduir un nou llenguatge entre l'art i la ciència. L'Hermitage és una de les institucions més conegudes de Rússia, amb més de tres milions de peces.

El soroll pot afectar greument la supervivència de les espècies marines. Per estudiar-ne l'impacte i trobar solucions, avui s'ha inaugurat a Vilanova i la Geltrú el primer túnel acústic d'Europa. Depèn de la Universitat Politècnica i també permetrà captar i analitzar els sons que emeten els animals per comunicar-se sota l'aigua.

Als esports, el Girona prepara el decisiu partit de demà contra l'Osasuna a Montilivi. Els de Pablo Machín necessiten remuntar el 2 a 1 de l'anada per fer història i pujar a primera divisió. I en bàsquet, Barça i Madrid juguen avui a les 7 del vespre i per la 1 el segon partit de la final de la lliga.

Al Sonar, avui és un dels dies més esperats amb l'actuació d'Anohni i el retorn de Jean Michel Jarre, amb qui hem parlat a L'Informatiu perquè ens expliqui el seu nou treball creat especialment per al Festival. Ahir vam veure shows tecnològics i música electrònica amb tocs ètnics en la primera jornada del certamen de músiques avançades i art multimèdia.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán