L'Informatiu: L'Informatiu - 28/10/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 28/10/2016

28/10/2016 00:27:55
L'Informatiu - 28/10/2016 L'Informatiu - 28/10/2016
L'Informatiu - 28/10/2016 00:27:55 28/10/2016
Sinopsis
  • La investidura de Rajoy amb un govern en minoria és interpretada per Ciutadans com una oportunitat per negociar reformes i millores per a Catalunya... Fet que no comparteixen els partits catalans. Mentre, l'abstenció del PSOE continua generant malestar i crítiques entre la resta de la oposició.../ A l'espera de la votació de demà que el revalidarà a La Moncloa, Mariano Rajoy ha presidit avui l'última reunió del consell de ministres en funcions. Ho ha estat durant 300 dies./ La nova junta de Societat Civil Catalana s'ha presentat avui a Ciutadans
  • El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, considera positiu que es formi govern i no se celebrin terceres eleccions. Per al director de l'entitat bancària, la fi de la inestabilitat política és una necessitat per garantir el creixement econòmic./ Fem ara un ràpid repàs a altres arguments de l'actualitat econòmica en format breu començant amb l'IPC./ Això al trànsit rodat perquè a l'aeri també hi ha activitat a l'Aeroport del Prat, on en quatre dies hi ha previstes, Núria Ramírez, prop de quatre mil operacions... / I on també s'ha reforçat el servei és als trens d'alta velocitat i de Llarga distància amb 21 mil 500 places més. Precisament avui que la Generalitat ha presentat la demanda contra ADIF per la via contenciós-administrativa davant de l'Audiència Nacional
  • Marxem o ens quedem, aquest és el pont de la Castanyada i la tradició es manté amb bona salut. És el que asseguren els Majoristes de Fruita i Hortalissa de Mercabarna que preveuen unes vendes de 900 tones de castanyes i 750 tones de moniatos./ Dies de Tot Sants també per recordar als difunts quan per primer cop s'igualen a Barcelona el nombre de cremacions i enterraments.
  • És el moment de la detenció de tres persones, de nacionalitat francesa, en plena autopista AP-7. A primera hora del matí havien robat un supermercat a Vilafranca fent un tret a l'aire amb una pistola simulada. La mateixa arma que van utilitzar ahir per colpejar al cap a una conductora a l'altura de Siurana, a l'Alt Empordà, per robar-li el cotxe i a la mateixa carretera on avui els han detingut. Els Mossos d'Esquadra han organitzat un operatiu especial que els ha localitzat a Vilaseca, a Tarragona, on s'ha procedit a la seva detenció.
  • El ple de Barcelona ha reprovat avui el govern d'Ada Colau. L'oposició ha volgut escenificar la minoria de l'equip de govern. S'ha concretat amb l'anunci de Convergència i Unió per a explorar la possibilitat de formar una alternativa a Colau. Mària Sànchez. / Fent picar safates i cassoles. Així s'han manifestat aquest matí treballadors del sector de la restauració. Reclamen a l'alcaldessa Ada Colau que no posi traves a les terrasses de bars i restaurants.
  • La secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, ha estat absolta dels delictes de prevaricació i sobre l'ordenació del territori pels quals va ser jutjada el passat juny.
  • L'Institut de Medicina Legal de Catalunya pot atendre fins a dues-centes víctimes en cas de gran catàstrofe. Però per fer-ho amb garanties cal entrenament i coordinació amb altres institucions. Per això avui metges forenses i policia científica han fet un exercici amb víctimes mortals simulades d'una explosió.
  • El Barça afronta el partit de demà al Camp Nou amb el Granada amb només 16 jugadors del primer equip disponibles./ L'Espanyol, que avui fa 116 anys, juga diumenge al camp del Betis./ En bàsquet, la quarta jornada de l'Eurolliga va deixar la victòria del Reial Madrid a Milà i la derrota del Baskonia davant l'Olimpiacós grec. De la seva banda, el Barça rep aquest vespre al Palau el Bamberg alemany amb l'infermeria plena de lesionats. L'última lesió: la de Pau Ribas, que es perdrà tota la temporada.
  • I en MotoGP, Marc Màrquez ha aconseguit el millor temps als entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia tot i que té gastroenteritis./ És la carta d'ajust amb què, avui fa 60 anys, començava a emetre Televisió Espanyola. Durant sis dècades la Televisió Pública ens ha informat, ens ha entretingut, ens ha fet riure i ens ha emocionat
  • Els escacs, un joc que es popularitza a principis del segle XX, serveixen per llegir la història de l'art modern a l'exposició que inaugura avui la Fundació Miró: "Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes."
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán