L'Informatiu: L'Informatiu - 22/09/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 22/09/16

22/09/2016 00:29:25
L'Informatiu - 22/09/16 L'Informatiu - 22/09/16
L'Informatiu - 22/09/16 00:29:25 22/09/2016
Sinopsis


Barcelona supera sense gran incidències els talls a una seixantena de carrers en motiu del dia sense cotxes. Fins a migdia el trànsit s'havia reduit un 4,3 per cent, especialment al centre de la ciutat.  L'altra conseqüències ha sigut que les retencions habituals als accessos i a les rondes a l'hora punta s'han avançat. Metro i ferrocarrils han vist incrementat al voltant d'un cinc per cent els seus usuaris. Unes seixanta localitat catalanes celebren avui aquesta jornada reivindicativa.

Els periodes de rebaixes passaran a la història. Es el que marca la nova llei de comerç que pretén aprovar el govern de la Generalitat abans d'acabar l'any. Liberalitza la possibilitat de baixar els preus però seguirà recomenant fer-ho en els periodes d'estiu i hivern. També amplia el número d'hores setmanals que podrà obrir una botiga: passarà de 72 a 75, lluny de les 90 que fixa la normativa estatal.

Pedro Sánchez intentarà, per segon cop, formar un govern alternatiu i mantindrà el no a Mariano Rajoy. És el que el líder del PSOE traslladarà al Comitè Federal que el partit farà el proper 1 d'Octubre, davant alguns barons que aposten per facilitar un govern del PP. Sánchez ja rebut ja el suport explícit del primer secretari del PSC

Pel que fa als esports estem en plena jornada de lliga. El Barça empata a un amb l'Atlètic de Madrid al Camp Nou, amb gols de Rakitic i Correa, i no aprofita l'ensopegada del Reial Madrid. A més, Leo Messi pateix un trencament muscular a la cuixa dreta i s'estarà 3 setmanes de baixa.

La tardor ens porta les festes de la Mercè. Aquesta tarda pregó de l'escriptor Javier Pérez Andújar marcat per la polèmica perquè alguns sectors independentistes han mostrat el seu malestar per la seva elecció i han convocat un pregó alternatiu de Toni Albà. A Tarragona, ja han començat les festes de Santa Tecla.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán