L'Informatiu: L'Informatiu - 08/11/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 08/11/16

08/11/2016 00:28:25
L'Informatiu - 08/11/16 L'Informatiu - 08/11/16
L'Informatiu - 08/11/16 00:28:25 08/11/2016
Sinopsis

Hillary Clinton o Donald Trump? D'aquí a unes hores coneixerem la resposta a una qüestió que no només repercutirà en el futur dels Estats Units, sinó del món sencer. A Catalunya hi resideixen uns vint mil nordamericans, i hem volgut saber com viuen, des de la distància, les eleccions més decisives de les últimes dècades. Al consolat dels Estats Units a Barcelona ja preparen la tradicional vetllada per seguir aquesta apassionant nit electoral. A hores d'ara, els últims sondejos donen un avantatge a Clinton d'uns tres punts, però, res està assegurat.

A la política d'aquí el suplicatori per poder investigar Francesc Homs per la consulta del 9N va endavant. La comissió de l'Estatut del Diputat del Congrés l'aprova avui amb els vots de PP, PSOE i Ciutadans. Els partits que hi voten en contra, PDECat, ERC, Unidos Podemos i les confluències i els nacionalistes bascos hi han presentat un vot particular i han lamentat que es pugui processar un polític, diuen, per les seves idees.

La jutgessa d'Osca ha notificat al Conseller de Cultura, Santi Vila, que pot incòrrer en un delicte penal si no torna les 44 obres del museu de Lleida al monestir de Sixena. I un equip d'Investigadors de l'Idibell de Bellvitge, liderats pel doctor Manel Esteller, descobreixen una de les causes de la resistència a la quimioteràpia: es tracta de la pèrdua d'un gen clau perquè desapareguin les cèl·lules cancerígenes. El descobriment servirà per identificar a priori als pacients que no respondran al tractament de manera que n'evitin els efectes secundaris i se'ls pugui oferir alternatives.

La moratòria per obrir nous hotels a Barcelona està desviant les inversions estrangeres cap a altres poblacions, segons veus del sector. L'Hospitalet, Viladecans o Montmeló són alguns exemples de ciutats que es beneficien d'aquestes inversions. El sector també alerta que, a la llarga, la moratòria pot acabar fent que els turistes triïn altres destinacions.

El Barça torna a la feina amb l'absència dels 14 internacionals concentrats amb les seves seleccions. El partit més destacat és el Brasil-Argentina de dijous amb el duel entre Neymar i Messi. Els brasilers confien que a la seva figura no li afectarà la decisió del jutge de processar-lo pel cas DIS.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán