L'Informatiu: L'Informatiu - 30/06/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 30/06/2015

30/06/2015 00:24:28
L'Informatiu - 30/06/2015 L'Informatiu - 30/06/2015
L'Informatiu - 30/06/2015 00:24:28 30/06/2015
Sinopsis
  • Mariano Rajoy insisteix que els eleccions del 27-s seran unes autonòmiques, i adverteix que si Mas se salta la llei, actuaran com ho han fet en relació amb el 9N. Sobre la possibilitat d'un pacte entre les forces d'esquerra a les Generals, el president del Govern no ho descarta, i creu que seria dolent per a Espanya. La situació a Grècia  preocupa al president, que confia en un resultat positiu al referèndum de diumenge, i que els grecs triïn no marxar de l'euro./ 
  • La comissió europea ha fet una oferta d'última hora a Atenes. De fet, Alexis Tsipras manté consultes amb el president de la Comissió sobre aquesta proposta que hauria de desbloquejar la situació./ Declaracions de Mariano Rajoy en una entrevista radiofònica, on ha fet balanç i ha mirat al futur, sense concretar la data de les eleccions generals. Capítol també per a Catalunya. El president del govern defensa el seu paper davant Artur Mas i l'adverteix que vigilaran les passes que faci./Reunió avui del Govern català, l'endemà que el TC suspengués cautelarment la creació d'estructures d'Estat./ El president de la Generalitat compareixerà dimarts, al ple del Parlament, per explicar els canvis al Govern. 
  • Tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, llevat de la CUP, han forçat per a demà la convocatòria de la junta de portaveus per parlar sobre la gestió d'Ada Colau. El PP acusa l'alcaldessa de gesticular i de paralitzar el govern municipal. CiU, de no buscar acords i de menystenir els partits de l'oposició./ L'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de Convergència i Unió fins el mes passat, Xavier Crespo, ha negat avui haver rebut suborns d'un suposat mafiós rus a canvi de beneficiar-lo en un projecte urbanístic. Ho ha fet davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on seu, juntament amb 4 acusats més, per l'anomenat cas Clotilde./ I l'actualitat econòmica de la jornada la repassem tot seguit en format breu.
  • Per primer cop al món, l'Hospital de Sant Pau ha aconseguit intervenir l'esquizofrènia amb èxit a través de l'estimulació cerebral profunda. La pacient tractada no ha patit alguns dels principals símptomes com deliris o al·lucinacions des que va ser intervinguda fa set mesos./ Prop de 60 MIL dependents moderats, que pertanyen al grau 1, s'incorporaran a partir de demà al sistema de protecció que garanteix la Llei de Dependència./ El mes de juny s'acomiada amb la primera onada de calor dels últims tres anys i temperatures històriques./ Carles Guerra és el nou director de la Tàpies.
  • Són les llàgrimes de Sergio García, que avui s'ha acomiadat de l'Espanyol per anar a jugar a l'Al Rayán./ El Barça tindrà com a mínim un representant a la final de la Copa Amèrica./ Al Barça, continuen els actes de la precampanya electoral./ En bàsquet, el seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, ha donat avui la llista de jugadors convocats per disputar l'Eurobàsquet./I Mario Hezónia ha deixat de ser jugador del Barça, després de pagar 1,6 milions d'euros al club per obtenir la seva llibertat i poder fitxar per Orlando Magic.
  • I aquestes son algunes de les obres que el pintor nord-americà Sean Scully ha fet al monestir de Montserrat. Avui han inaugurat a l'interior de l'església una intervenció del artista resident a Nova York amb pintures de gran format, frescos i vitralls. Es tracta d'una vintena d'obres plenes de bellesa i espiritualitat. L'espai adscrit al Museu de Montserrat acull un centre d'interpretació dedicat a la historia de Santa Cecília i a l'art de Scully.
  • El gegant català de la moda, Mango, va inaugurar ahir la setzena edició del 080 Barcelona Fashion amb looks amb aires dels anys setanta per a la temporada vinent. Durant cinc dies aquesta passarel·la acull les desfilades de 36 dissenyadors i marques que mostren les seves col·leccions per a la primavera-estiu 2016. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán