L'Informatiu: L'Informatiu - 26/06/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 26/06/15

26/06/2015 00:27:34
L'Informatiu - 26/06/15 L'Informatiu - 26/06/15
L'Informatiu - 26/06/15 00:27:34 26/06/2015
Sinopsis

 

El govern central presentarà al tribunal constitucional el comissionat per la transició Nacional. Ho ha anunciat fa uns minuts la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria. L'executiu de Mariano Rajoy presentarà un conflicte positiu de competències contra el decret de creació del comissionat. I aquesta tarda el nou ministre d'educació, Íñigo Mendez de Vigo, prendrà possessió del càrrec. Substitueix José Ignacio Wert, un ministre polèmic, sobre tot  per la reforma de la llei d'educació. 

I a la localitat d'Isère, al sudest de França, un home ha estat decapitat i hi ha diversos ferits en el que es considera un atemptat terrorista jihadista. La Fiscalia ho està investigant. 

Pablo Iglesias i Joan Herrera busquen fórmules per concórrer junts a les eleccions autonòmiques del 27-S. Els líders de Podemos i Iniciativa per Catalunya s'han reunit avui a Barcelona per avançar en les negociacions i, tot i que no hi ha cap acord tancat, tots dos s'han mostrat optimistes. Pablo Iglesias també s'ha reunit amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

A primera hora del matí un cotxe ha caigut al Port de Barcelona. Un cop l'han tret, hi han trobat el cadàver d'una dona dins. La Guàrdia Civil de Port està investigant els fets. Una altra operació policial ha desarticulat una xarxa de falsificadors d'articles de marca. La policia Nacional hi ha detingut 22 persones que distribuïen els productes a basars de Lloret.

La Pride Barcelona, la gran festa de l'orgull gai, escalfa motors de cara a aquest cap de setmana. Enguany se celebra amb el lema "Stop al bullying" a l'assetjament a l'escola per motius homosexuals.

Gemma Mengual ha reaparegut aquest migdia a Sabadell als campionats d'Espanya de sincronitzada. Després de 3 anys allunyada de la competició, la barcelonina ha participat amb Pau Ribas a la nova disciplina de duo mixt. Mengual, de 38 anys, té com a objectiu competir als Mundials d'aquest estiu a Kazan.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán