L'Informatiu: L'Informatiu - 20/10/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 20/10/2014

20/10/2014 00:27:05
L'Informatiu - 20/10/2014 L'Informatiu - 20/10/2014
L'Informatiu - 20/10/2014 00:27:05 20/10/2014
Sinopsis
  • El govern català respón a les peticions fetes per l'Assemblea Nacional i Omniu Cultural. A la petició d'un avançament electoral , recorden que la competència és exclusiva del president però que obrirà una ronda de contactes amb els partidaris del dret a decidir. Pel que fa a la unitat, Francesc Homs ha anunciat un prinicipi d'acord amb la CUP per desenvolupar la consulta alternativa. Homs ha dit que podria ser l'inici d'un reestabliment del que anomena unitat tècnica. De moment Inciativa i Esquerra s'en distancien./ El ministre de Justicia ha dit a Televisió Espanyola que estan estudint el registre de votatnts del 9N per si cal impugnar-lo. El govern català situa la consulta alternativa com a màxima prioritat. Així ha respost l'executiu a la petició d'eleccions anticipades de l'ANC i Omnium. Per aquest motiu, ha presentat un acord amb la CUP per desenvolupar el 9N./ Doncs tant ERC com ICV s'ha desmarcat d'aquest acord tècnic amb el govern i la CUP ha defensat l'acord tancat amb l'executiu. I a CIU imatge insòlita darrerament. La de Josep Antoni Duran  i Lleida al costat del  president de Convergència, Artur Mas en la reunió de la federació. A la sortida, s'han deixat de banda les manifestes discrepàncies sobre unes eleccions plebiscitàries, i s'ha apostat  per l'objectiu que, diuen sí compartiexen: que es pugui fer la consulta alternativa el 9N./ La resta de partits creuen que els moviments del govern només serveixen per guanyar temps.
  • A Madrid, el president del govern ha reunit a la cúpula del PP i ha acusat a Artur Mas de crear confusió amb la seva consulta alternativa. De la seva banda, el ministre de Jusitica ha confirmat a Televisió Espanyola que si el registre de dades personals creat pel govern català és impugnable al estar vinculat a la consulta suspesa./ Avui es fa a Barcelona un seminari sobre delinqüència econòmica que reuneix diversos experts de la UDEF, que és la unitat que investiga aquests delictes.
  • El Departament de Salut ha anunciat que aquesta matinada ha activat el protocol davant del cas d'un home sospitós de patir l'abola que està ingresat a l'hospital Clínic. Aquest és el tercer cop que s'activa el protocol per un possible cas d'ebola a Catalunya. 
  • Atenció a aquesta paraula: aporofòbia. Vol dir odi al pobre. La fiscalia de Barcelona ha constatat que cada vegada hi ha més agressions a indigents motivades per aquest odi. Per això ha proposat una reforma del Codi Penal que inclogui aquesta paraula i poder castigar amb més pena aquests atacs./ Barcelona acull des d'avui la fira Hostelco, és la més important del sector de l'hostaleria, un sector que representa el 7 per cent del PIB espanyol i dóna feina a un milió 300 mil persones. Hostelco 2014 aposta per la innovació./ Les distraccions al volant són ja la primera causa d'accident de trànsit, i han augmentat un 3.7% respecte al 2013. Els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit comencen avui una campanya. 
  • El Barça rep demà l'Ajax al Camp Nou en partit de Champions. Els blaugrana estan obligats a guanyar després de la derrota de fa 3 setmanes a París i també per mantenir la dinàmica positiva de cara al clàssic del proper dissabte al Bernabéu./ Andrés Iniesta superarà demà els 100 partits amb el Barça a la Champions. El manxec, que acaba de guanyar un nou premi individual, el Golden Foot, espera celebrar-ho tot plegat amb un triomf davant de l'Ajax./ El Reial Madrid ha confirmat aquest migdia que Gareth Bale té una lesió muscular a la cama dreta./ L'Athletic de Bilbao es juga demà amb el Porto bona part de les seves opcions a la Champions./ 24 hores després de la derrota per dos a zero al Calderón, l'Espanyol ha rebut potser un impacte encara més negatiu. I és que a més de deixar-se tres punts a Madrid, s'ha confirmat la lesió de Sergio Garcia. No és greu peró la seva presència davant del Deportivo és més que dubtosa./ A la Lliga Endesa, el Joventut de Badalona va estar a punt de donar la campanada a la seva visita a la pista del Reial Madrid on finalment va caure derrotat per tant sols dos punts. 
  • Del 26 de febrer al 2 de març a Figueres es podrà veure alguns dels millors espectacles de circ del món. El Festival Internacional del Circ, que en aquesta propera edició instal.larà una novedosa carpa, es consolida com el segon festival més important d'Europa.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán