www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.14.0/js
1378829

Gent de paraula - Vicki Subirana - 18/04/2012

18 abr. 2012

Més coneguda com "Vicki Sherpa".

Una mestra catalana que l'any 1989 va abandonar Catalunya per construir una escola per a nens refugiats al Nepal.

La seva tasca allà no ha estat exempta de dificultats.

Vicki Subirana va haver de casar-se per conveniència amb un nepalí per poder seguir treballant en aquell país quan les autoritats van denegar-li el passaport i ha patit reiteradament agressions físiques i amenaces constants per part de la polícia.

Vicki Sherpa és també el personatge en qui es va inspirar la directora de cinema Icíar Bollaín per fer la pel.lícula "Katmandú, un espejo en el cielo" protagonitzada per l'actriu Verónica Echegui.

¿M¿he jugat la vida per denunciar la corrupció al Nepal¿

Vicki Subirana, abans coneguda com a Vicki ¿sherpa¿, ha passat els darrers 23 anys de la seva vida dedicada en cos i ànima el seu projecte: donar una educació de qualitat als nens de les castes més pobres del Nepal. D¿aquella idea inicial, sorgida a finals dels 80, n¿ha esdevingut el que ella anomena pedagogia transformadora que ensenya a marcar-se objectius a la vida. Per a Vicki Subirana, l¿educació no només ha d¿anar enfocada a ensenyar geografia, història o llengua sinó que també a la formació del caràcter ¿a ser bona persona se n¿ha d¿aprendre¿.

veure més sobre "Gent de paraula - Vicki Subirana - 18/04/2012" veure menys sobre "Gent de paraula - Vicki Subirana - 18/04/2012"
Programes complets (130)
Clips

Els últims 277 programes de Gent de paraula

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos