www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.14.0/js
1331965

Gent de paraula - Federico Mayor Zaragoza

07 març 2012

Aquesta setmana visita el plató de "Gent de paraula" un dels catalans més internacionals. Doctor en farmàcia i bioquímica i ex ministre, Federico Mayor Zaragoza s'ha convertit en un referent per haver treballat intensament en favor de la pau i per la defensa dels drets humans. Va ser durant 12 anys Director General de la UNESCO i actualment està al capdavant de la Fundació Cultura de Pau. Mayor Zaragoza també és un amant de la poesia de la que n'ha publicat diversos llibres.

Amb ell Cristina Puig analitza el moment actual, els indignats, la política, la crítica al rescat de bancs i el poc interès per rescatar les persones; recorda els seus anys a l'escola Virtèlia on va conèixer Jordi Pujol, Pasqual Maragll i Miquel Roca; i parla de religió, dels motius que el fan creient i no perdre la fe però de la poca acceptació de la divinitat tal i com ens la mostren.

Mayor Zaragoza, també repassa les personalitats que l'han marcat i que ha tingut la possibilitat de conèixer gràcies als seus anys a la UNESCO com Nelson Mandela, Teresa de Calcuta, Mijail Gorvachev... I parla de la seva passió per la poesia, amb la lectura d'un dels seus poemes.

veure més sobre "Gent de paraula - Federico Mayor Zaragoza" veure menys sobre "Gent de paraula - Federico Mayor Zaragoza"
Programes complets (130)
Clips

Els últims 277 programes de Gent de paraula

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios