L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica
Especials en català  L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica

Especial TVE Catalunya - L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica

Disponible hasta 23-07-2118

23/03/2020 00:56:58
L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica
L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica 00:56:58 23/03/2020

Disponible hasta: 23-07-2118 12:17:00

Sinopsis

'L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica' és un documental que evoca tota una generació de músics, la major part d'ells catalans que, durant els anys quaranta i cinquanta del segle XX, van deixar enrere la dictadura franquista i van decidir embarcar-se i anar a fer les Amèriques.

El documental pren repassa com a fil conductor la figura d'un dels supervivents d'aquella aventura: el multiinstrumentista Jesús Peyrón, que va adoptar el nom artístic de Jesús Moreno. Peyrón va ser un dels protagonistes destacats de l'edat daurada de les grans orquestres de ball, es va saber construir una carrera excepcional i va actuar als millors escenaris del món acompanyat Frank Sinatra, Nat King Cole, Édith Piaf, Judy Garland, Benny Goodman i Xavier Cugat, entre altres.

En aquest documental també es recorda l'èxit que van tenir formacions molt anomenades en el seu moment, com Los chavales de España o l'orquestra Fatxendes de Sabadell, formades majoritàriament per músics catalans. És un dels capítols poc recordats de la història musical a Catalunya i que va tenir repercussió a Cuba durant la dècada dels cinquanta, abans de l'arribada al poder de Fidel Castro.

1era emissió: 15/08/2018
2a emisssió: 23/3/20202

Idiomas
Catalán