El debat de La 1: Quim Arrufat, portaveu adjunt de la CUP | RTVE Play
El debat de La 1  Quim Arrufat, portaveu adjunt de la CUP

12/03/2014 00:40:24
Recomendado para todos los públicos
Quim Arrufat, portaveu adjunt de la CUP Quim Arrufat, portaveu adjunt de la CUP
Quim Arrufat, portaveu adjunt de la CUP 00:40:24 12/03/2014
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

-“La independència per si mateixa no és garantia de sobirania econòmica”

-“Si el referèndum es prohibeix, la Generalitat ha de desobeir”

-“Apostem per sumar una majoria d’esquerres que lideri el procés d’independència”

El portaveu adjunt de la CUP al  Parlament, Quim Arrufat, ha explicat a “El Debat de la 1” que en el debat parlamentari sobre la pobresa hi ha el risc que el govern es presenti com a víctima de la crisi i s’exculpi de fer accions per contenir-la. “Una vegada més –diu Arrufat- acabem parlant de la institució en comptes de parlar de la gent”

Pel diputat de la CUP, “la independència no és garantia d’assolir una independència econòmica que ens permeti la redistribució de la riquesa en una economia més justa”. Defensen la consulta com a primer pas per assolir un “estat real de sobirania del poble sobre l’economia”.

Arrufat considera que el referèndum s’acaba prohibint, la Generalitat hauria de fer una acció de desobediència perquè sinó es quedarà sense legitimitat.

També aposten per sumar una majoria d’esquerres que pugui liderar el procés d’independència i obrir un procés constituent “que qüestioni les bases de l’actual capitalisme”.

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañizares, Albert S
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán