El debat de La 1: L'alcalde de Flix, Marc Mur | RTVE Play
El debat de La 1  L'alcalde de Flix, Marc Mur

07/03/2013 00:18:45
Recomendado para todos los públicos
L'alcalde de Flix, Marc Mur L'alcalde de Flix, Marc Mur
L'alcalde de Flix, Marc Mur 00:18:45 07/03/2013
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Cristina Puig entrevista l'alcalde de Flix, Marc Mur, sobre el drama que viu el seu poble arran de l'anunci de tancament de la fàbrica d'Ercros de la qual en depèn econòmicament. L'empresa, que està instal·lada a Flix des de fa 126 anys, diu que té pèrdues i ha de reestructurar el grup. Els treballadors denuncien que marxa i els deixa 700.00 tones de fang contaminat. A la reunió d'aquest dijous reclamaran mantenir la producció de clor fins el 2018 i fer una reducció ordenada de plantilla.

Mur ha admès que si Ercros tanca 'provocarà una diàpora de joves' per buscar feina a una altre lloc. Considera que es tracta d'una decisió estratègica de deslocalització perquè vénen la fàbrica.

L'ERO afectaria 300 famílies en una població de 4.000 habitants, diu Mur que fins ara Flix no notava la crisi. D'altra banda, diu l'alcalde de Flix que una sentència del febrer de 2003 determina que Ercros ha contaminat el sól i que qui contamina ha de pagar, però que ara 'no es volen seure a negociar'. Mur nega haver fet xantatge, perquè ha dit que segons la llei de residus, quan pleguin hauran de descontaminar.

Respecte les obres de neteja de fang contaminat al pantà de Flix, duranran 2 anys i 8 mesos i costaran 165 milions euros. D'aquests, 117 milions són de fons europeus, i la diferència, el govern central.

Davant el possible tancament d'Ercros, l'alcalde i els regidors volen tancar-se a l'Ajuntament i els nens de Flix faran divendres una manifestació amb el lema 'Ercros ens vol robar el futur'

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán