El debat de La 1: Julio Gómez-Pomar  | RTVE Play
El debat de La 1  Julio Gómez-Pomar

12/12/2013 00:48:20
Recomendado para todos los públicos
Julio Gómez-Pomar Julio Gómez-Pomar
Julio Gómez-Pomar 00:48:20 12/12/2013
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El President de Renfe, Julio Gómez-Pomar ha qualificat "esdeveniment històric" la connexió directe entre Barcelona i París amb alta velocitat. Ha anunciat a "El Debat de la 1" que el viatge inaugural sortirà aquest diumenge de Barcelona i els actes oficials es faran a Perpinyà.

Gómez-Pomar ha explicat que, a hores d'ara, ja han venut 19.500 bitllets, la major part a Paris. La previsió anual de passatgers és de 1.300.000, molts dels quals faran trajectes amb finalitats professionals des de ciutats com Marsella, Lyon o Toulouse.

El President de Renfe ha dit que el Corredor Mediterrani és una "prioritat" des del punt de vista del transport de mercaderies perquè els ports de les ciutats del Mediterrani aglutinen el 50% del moviment comercial amb l'exterior. Gómez-Pomar no descarta l'aliança amb algun operador internacional per cobrir les necessitats logístiques per fer arribar les mercaderies als trens.

Pel que fa a la connexió de les rodalies amb la nova terminal de l'aeroport de Barcelona, el President de Renfe ha explicat que està en estudi el projecte de la Generalitat que contempla finançament públic i privat perquè "es una línia que té necessitat clara de millores"

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañizares, Albert S
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán