El debat de La 1: Ferran Mascarell | RTVE Play
El debat de La 1  Ferran Mascarell

22/04/2014 00:49:14
Recomendado para todos los públicos
Ferran Mascarell Ferran Mascarell
Ferran Mascarell 00:49:14 22/04/2014
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

 

Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat, a “El Debat de la 1”

-“El PSC s’ha quedat a les vores, al marge. I és una llàstima. Ha volgut construir un debat sobre la qüestió social i un altre sobre la qüestió nacional, i és evident que no es pot resoldre una sense l’altra”.

-“Aquest Sant Jordi ve la vicepresidenta del Govern espanyol i jo ho sé pels editors. Tot el que sabem és indirectament i no és correcte”.

-“Cultura i política tenen moltes coses en comú. El que estem decidint és de quina manera volem conviure, i això està present a tot arreu: a les Creus de Sant Jordi, a la Diada de Sant Jordi”.

-“Si algú ha sigut lleial en la voluntat de modernitzar l’estat ha estat Catalunya i això s’ha trencat ara. I ha estat per la falta de lleialtat global de les institucions estatals; la primera, el Tribunal Constitucional”.

-“La realitat política catalana està en l’epicentre del debat que es fa en aquests moments sobre el què ha de ser Europa i Catalunya està ben representada en aquest debat”.

-“Donem per suposat que ens hem de preocupar de guardonar els qui escriuen en català i l’estat premiar als de castellà. Però nosaltres treballem a la francesa: tot aquell que viu i treballa a Catalunya és la nostra responsabilitat”.

-“A tot arreu del nostre entorn, poc o molt, hi ha algun suport públic a l’audiovisual nacional. Per les operadores d’internet la taxa suposa una quantitat molt petita i els hi convé que hi hagi força creativa a Catalunya. Això ajudarà a fer cinema o audivisual en català d’una certa qualitat perquè després enganxi a les taquilles. Abans de l’estiu estarà la llei i es podrá aplicar”.

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañ
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán