El debat de La 1: Enric Millo | RTVE Play
El debat de La 1  Enric Millo

10/05/2012 00:47:22
Recomendado para todos los públicos
Enric Millo Enric Millo
Enric Millo 00:47:22 10/05/2012
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

, portaveu del PPC i vicesecretari d'acció política i econòmica, ha desqualificat amb duresa l''actitud del govern català de donar les culpes a Madrid de les dificultats que viu Catalunya. En declaracions al programa El Debat de la 1 de TVE-Catalunya, Millo ha dit que "aquí tenim uns quants ploramiques professionals que viuen de queixar-se i de dir mitges veritats. I el pitjor és que això contamina l'estat d'opinió pública que pensa que tots els mals venen de Madrid".

Per Millo, s'està "inflant una Catalunya oficial que se'ns explica des de les institucions enfront d'una Catalunya real que vol superar les dificultats". I ha posat com exemple les paraules del president Mas alertant de què hagués passat si enlloc de Bankia l'entitat afectada fos catalana: "Es tracta d'explicar tota la veritat, perquè ja s'han donat 10.800 milions d'euros a entitats financeres catalanes i no ha passat res". I ha afegit: "Alguns creuen que els ciutadans tenen el dret a decidir i jo crec que el que tenen és el dret a saber la veritat".

En relació a l'advertència llençada pel president Mas que Catalunya tindrà una Hisenda pròpia tant si hi ha pacte fiscal o no, Millo ha assegurat que això "és negociable si hi ha voluntat de buscar un acord". I ha conclòs que "anar amb amenaces és la pitjor manera de plantejar una negociació".

Pel que fa a la possibilitat que un decret del govern espanyol deixi els immigrants sense papers sense rebre atenció sanitària, el dirigent del PP català ho ha negat. Segons Millo, "la sanitat és un dret universal a Espanya i això inclou els immigrants. Una altra cosa és que hagin de tenir la mateixa targeta sanitària que tothom. Per tant. és mentida que el govern vulgui suprimir l'assistència mèdica als estrangers en situació irregular; el que planteja és una mesura de tipus administratiu".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán