www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

El Debat de la 1 - Entrevista a Enric Millo

10 maig 2012

, portaveu del PPC i vicesecretari d'acció política i econòmica, ha desqualificat amb duresa l''actitud del govern català de donar les culpes a Madrid de les dificultats que viu Catalunya. En declaracions al programa El Debat de la 1 de TVE-Catalunya, Millo ha dit que "aquí tenim uns quants ploramiques professionals que viuen de queixar-se i de dir mitges veritats. I el pitjor és que això contamina l'estat d'opinió pública que pensa que tots els mals venen de Madrid".

Per Millo, s'està "inflant una Catalunya oficial que se'ns explica des de les institucions enfront d'una Catalunya real que vol superar les dificultats". I ha posat com exemple les paraules del president Mas alertant de què hagués passat si enlloc de Bankia l'entitat afectada fos catalana: "Es tracta d'explicar tota la veritat, perquè ja s'han donat 10.800 milions d'euros a entitats financeres catalanes i no ha passat res". I ha afegit: "Alguns creuen que els ciutadans tenen el dret a decidir i jo crec que el que tenen és el dret a saber la veritat".

En relació a l'advertència llençada pel president Mas que Catalunya tindrà una Hisenda pròpia tant si hi ha pacte fiscal o no, Millo ha assegurat que això "és negociable si hi ha voluntat de buscar un acord". I ha conclòs que "anar amb amenaces és la pitjor manera de plantejar una negociació".

Pel que fa a la possibilitat que un decret del govern espanyol deixi els immigrants sense papers sense rebre atenció sanitària, el dirigent del PP català ho ha negat. Segons Millo, "la sanitat és un dret universal a Espanya i això inclou els immigrants. Una altra cosa és que hagin de tenir la mateixa targeta sanitària que tothom. Per tant. és mentida que el govern vulgui suprimir l'assistència mèdica als estrangers en situació irregular; el que planteja és una mesura de tipus administratiu".

veure més sobre "El Debat de la 1 - Entrevista a Enric Millo" veure menys sobre "El Debat de la 1 - Entrevista a Enric Millo"
Programes complets (337)
Clips

Els últims 535 programes de El debat de La 1

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

Afegeix comentari ↓

  1. Noctàmbul

    Recomano al Sr. Enric Millo que miri aquestes dades per que reflexioni el seu comentari. http://www.expansion.com/2012/05/10/empresas/banca/1336643815.html?a=3b0ec98442bd89b11495f60da8e9f5f2&t=1337396872 Per cert que els diners del Banc d'Espanya són dels dipòsits que fan els Bancs, de la mateixa manera que Incasol te els diners que dipositen els llogaters de la fiança del seu inquilí. Que quedi clar que no surt dels Impostos que paguem els ciutadans. Ja està be de fer demagògia populista. Si alguna cosa ens arriba de Madrid és perquè abans ha sortit de Catalunya. Jo també vull que ens digui la veritat.

    19 may 2012