El debat de La 1: Debat sobre corrupció | RTVE Play
El debat de La 1  Debat sobre corrupció

28/11/2012 00:37:51
Recomendado para todos los públicos
Debat sobre corrupció Debat sobre corrupció
Debat sobre corrupció 00:37:51 28/11/2012
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Hores després del 25-N esclata el cas de presumpta corrupció urbanística a l'Ajuntament de Sabadell. El Debat de La 1 ha reunit els responsables dels principals diaris per parlar-ne. Enric Hernández, director d'El Periódico de Catalunya considera que 'han passat anys com per què els partits hagin resolt entre altres coses el seu finançament'. Per Jordi Barbeta,redactor en cap de La Vanguardia, "la corrupció és la principal amenaça del sistema democràtic actual... i és de difícil solució".

Per a Àlex Salmon, director d'El Mundo a Catalunya, és encertada la decisió del primer secretari Pere Navarro de suspendre responsable de política municipal del PSC Manuel Bustos del seu càrrec. Salmon recorda que hi ha hagut altres casos de corrupció urbanística com el Pretòria i el de l'Hotel del Palau. En aquest sentit Martí Saballs, subdirector d'Expansion, recorda que els escàndols també han esquitxat polítics anglesos on hi ha les 'democràcies més velles'. Diu que 'hi ha corrupció fins i tot en aquestes democràcies... però cal mantenir la presumpció d'innocència perquè tothom recomana algú'.

De la seva banda, Francesc Valls, subdirector d'El País a Catalunya, creu que la situació és 'presumptament lamentable' i 'que el control social ha de ser fonamental". Carles Capdevila, director de l'Ara, assegura que 'el pitjor de tot plegat no és aquest cas sinó la lentitud per a què se sàpiguen les coses.

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañ
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán