www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • "Salvador Espriu, Indesinenter"

Centenari Salvador Espriu - "Salvador Espriu, Indesinenter"

26 des. 2013

Espriu deia que no tenia biografia, però a l'escriptor li va tocar viure uns esdeveniments polítics, socials i personals que marcaren profundament la seva obra. El documental dona a conèixer el món i l'univers personal de Salvador Espriu, figura fonamental de les lletres catalanes.

Els seixanta minuts que dura el documental mostren a Espriu com a poeta, narrador i autor teatral.

En els durs anys del franquisme, Espriu va ser una de les veus més rellevants en defensa de la llengua catalana i de la tolerància. A més, va ser un escriptor amb caràcter universal perquè tractava temes universals, com ara la mort, la soledat o el pas del temps.

Als anys seixanta i setanta, les cançons de Raimon i els muntatges teatrals van donar a conèixer a Espriu a un públic més ampli. A l'especial hi participen com a convidats Agustí Pons, biògraf; Víctor Martínez-Gil, expert en la seva obra; Miquel de Palol, poeta i amic d'Espriu i Juan Barja, poeta i director del Círculo de Bellas Artes de Madrid, entre d'altres.

A l'especial els actors Joan Massotkleiner i Laia Martí donen veu i presència a una selecció de poemes del gran poeta català.

"Salvador Espriu, Indesinenter" ha estat dirigit per Sergi Castelar i Carmina Roig

veure més sobre " Centenari Salvador Espriu - "Salvador Espriu, Indesinenter"" veure menys sobre " Centenari Salvador Espriu - "Salvador Espriu, Indesinenter""

Els últims 15 programes de Centenari Salvador Espriu

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios