Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Els nostres capellans
La nostra gent  Els nostres capellans

ProgramaEls nostres capellans dins la sèrieLa nostra gent, emés a la Segona cadena el 31 de març del 1983. Dirigit perManuel Ibáñez Escofet,...

31/03/1983 00:28:05
Els nostres capellans Els nostres capellans
Els nostres capellans 00:28:05 31/03/1983
Sinopsis

ProgramaEls nostres capellans dins la sèrieLa nostra gent, emés a la Segona cadena el 31 de març del 1983. Dirigit perManuel Ibáñez Escofet, realitzat per Josep Sardà Prat, amb edició de Vladimir de Semir i l'assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte.

En la serie de programes La nostra gent,  aquest és un capítol dedicat a la història de cinc personatges vinculats a l'Església catòlica: Ramon Llull, Sant Antoni Maria Claret, Mossén Jacint Verdaguer, el cardenal Vidal i Barraquer i l'abat Josep Deàs i Villar de Montserrat.

El programa comença amb aquest darrer, amb imatges que recorren Montserrat.  Després repassa moments de la vida de Vidal i Barraquer, mesclades amb moments de la seva vida, l'exili i el moviment franquista. Seguidament, Jacint Verdaguer: la casa on va nèixer i d'altres llocs decisius a la seva vida, fotografies i escrits com ara "En defensa propia". De Sant Antoni Maria Claret només es mostren escultures, pintures i llocs on va viure. També la seva tomba a Vic. Finalment, els carrers de Palma de Mallorca per on va passejar Ramon Llull, la seva estàtua al claustre del Monestir Reial, obra d'Andreu Orell Salvà.

Idiomas
Catalán