Arxiu TVE Catalunya: Arxiu TVE Catalunya - Giravolt - Els últims romàntics | RTVE Play
Arxiu TVE Catalunya  Arxiu TVE Catalunya - Giravolt - Els últims romàntics

15/11/1996 00:53:58
Recomendado para mayores de 13 años
Arxiu TVE Catalunya - Giravolt - Els últims romàntics Arxiu TVE Catalunya - Giravolt - Els últims romàntics
Arxiu TVE Catalunya - Giravolt - Els últims romàntics 00:53:58 15/11/1996
Sinopsis

Programa Giravolt amb el reportatge "Els últims romàntics" sobre l'homenatge que Catalunya va fer als excomponents de les Brigades Internacionals en el 60 aniversari de la seva fundació, quan homes i dones es van unir per a lluitar contra el feixisme i combatre a la banda republicana durant la Guerra Civil.

L'homenatge comença amb l'arribada a l'estació de Sants, els llocs que visiten entre els quals el cementiri de Mataró i el col·legi dels Salesians que va ser hospital durant la guerra. Un dels brigadistes, Carlo, coneix gràcies al programa la seva filla, la que va tenir amb una infermera durant la guerra i que no havia vist mai!

Amb declaracions de l'historiador Gabriel Jackson, l'escriptora Teresa Pàmies, Tario Rubio, president de l'Associació catalana d'expresos de guerra, Hans Landauer, brigadista austríac, Gaspar González brigadista cubà, d'altres brigadistes i de personal mèdic. Imatges històriques de la guerra i cartells de l'Olimpiada Popular del 1936 que no es va poder celebrar. Els brigadistes es troben al seu monument. Els reben l'alcalde Pasqual Maragall i el president Jordi Pujol al Parlament de Catalunya. Hi és present també Joan Reventós. Acte multitudinari de reconeixement al Palau Sant Jordi.

Giravolt és una programa dirigit per Magda Sampere, presentat per la periodista Rosa Maria Molló i realitzat per Hortensia Vélez

Ficha técnica
Dirigido por
iRTVE Catalunya
Géneros
Archivo TVE
Idiomas
Catalán