Arxiu TVE Catalunya:  La Fundació Miró, una institució viva | RTVE Play
Arxiu TVE Catalunya  La Fundació Miró, una institució viva

31/01/1977 00:25:44
Recomendado para mayores de 13 años
 La Fundació Miró, una institució viva  La Fundació Miró, una institució viva
La Fundació Miró, una institució viva 00:25:44 31/01/1977
Sinopsis

Monogràfic dedicat a la Fundacio Miro de Barcelona. El pintor Joan Miro explica com va sorgir la idea de crear aquest centre d'art contemporani, i de les persones que el van impulsar, especialment parla de Joan Prats i Josep Lluís Sert. Amb les imatges de l'Exposició antològica de Joan Miro, detalls d'algunes de les pintures. Exposició - homenatge a l'escriptor Carles Rahola, afusellat el 1939, organitzada per l'Assemblea democràtica d'artistes de Girona. També l'Exposició Antològica d'Antoni Tàpies 1956-1976.
Declaracions de Francesc Vicens (director de la Fundació) sobre les diverses activitats realitzades a la Fundació que no està només dedicada a les arts plàstiques, treballant també en els sectors més avantguardistes de la música o del cinema. Declaracions del pintor, Joan Hernández Pijoan (Barcelona, 1931) amb plànols de l'exposició sobre amnistia i drets humans en l'art. Declaracions de Francesc Vicens sobre debats i conferències realitzades a la Fundació. Declaracions del pintor Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923) sobre l'exposició "l'Objecte com a eina de reflexió artística".

Emés el 31 de gener del 1977.

Realitzador: Jordi Lladó, editor: Salvador Corbero, Redactors: Anna Galceran, Toni Moreno, Producció: Isidro Prous, càmara: Tomàs Moya i presentador: Toni Moreno

Ficha técnica
Dirigido por
iRTVE Catalunya
Géneros
Archivo TVE
Idiomas
Catalán