Presentat per:  iRTVE Catalunya Dirigit per:  iRTVE Catalunya

Mig segle en imatges de Televisió Espanyola à Catalunya. Segur que encara sou molts els que recordeu el primer dia que va entrar la televisió a casa vostra o a la del veí, de fet només han passat 50 anys. Han estat mig segle d'imatges en blanc i negre i també en color que ens han explicat l'actualitat de tot un país i de l'estranger, però que a més ens han ensenyat a gaudir i a entretenir-nos des del sofà. TVE Catalunya va ser la primera en parlar català i en fer país, per això seguim, gràcies a tots vosaltres.

2879851 www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Arxiu - Poetes en el record: Joan Vinyoli

11:48 28 nov. 2014

Poetes que escriuen en català, sobreimpressió de la seva obra i veu de cada un d'ells. Agustí Bartra, Joan Vinyoli, Salvador Espriu, Rosa Leveroni, Joan Oliver 'Pere Quart', JV Foix i Marià Manent

Poetes que escriuen en català, sobreimpressió de la seva obra i veu de cada un d'ells. Agustí Bartra, Joan Vinyoli, Salvador Espriu, Rosa Leveroni, Joan Oliver 'Pere Quart', JV Foix i Marià Manent

veure més sobre "Arxiu - Poetes en el record: Joan Vinyoli" veure menys sobre "Arxiu - Poetes en el record: Joan Vinyoli"

Els últims 1.139 documentals de Arxiu TVE Catalunya

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • 55:05 ayer 'Ho has vist!?' ofereix la redifusió del programa 'La gamba' emès l’1 de juliol de 2001, un espai d'entreteniment realitzat en directe, que combina l'entrevista a un personatge famós, amb breus reportatges tractats en to d'humor, i una actuació musical; així com diverses seccions fixes. En aquest programa el convidat principal és el cantant Luis Aguilé.

 • 24:14 pasado jueves 'Catalunya parada i fonda' emès el 30 de noviembre de 2002. Emetrem el capítol titulat "Conca de Barberà: Cavalcant per la història" d'aquesta sèrie documental, de viatges i de gastronomia de Catalunya presentat per Margarita Puig oferint rutes de cap de setmana mostrant una oferta atractiva per als seus visitants, com són els calçots i rutes a cavall

 • 26:08 pasado jueves Víctor M. Amela dona pas al programa 'Marta sempre, Marta a tothora' emès el 25 de febrer de 1985. Es tractava d’un espai dramàtic protagonitzat per l'actriu Marta Padovan. En el capítol que veurem avui de la sèrie intervenen Pau Garsaball, Joan Borràs i Luis Fenton, entre d'altres.

 • Al Grano: 21 d¿abril de 1994

  Al Grano: 21 d¿abril de 1994

  47:10 pasado miércoles

  47:10 pasado miércoles 'Al grano' emès el 21 d’abril de 1994. Programa de debat juvenil, presentat per Lorenzo Milà, que en aquesta ocasió tracta sobre el tema de l'emancipació dels joves amb els convidats Maria Isabel Serrano Sánchez, presidenta del consell de la joventut d'Espanya, Miqui Puig, cantant, Carmen Baquedano, alcaldessa de Boltaña (Saragossa) i Joan Berney, sociòleg. Diverses persones del públic i els telespectadors donen la seva opinió sobre el tema i formulen preguntes als convidats. A més, s'ofereixen els resultats de l'enquesta efectuada a nivell nacional a la pregunta: per què els joves triguen a anar-se'n de casa?

 • 22:15 pasado martes 'Dr. Caparrós, metge de poble' emès el 23 de novembre de 1982. Era una comèdia televisiva protagonitzada per Joan Capri, Joan Pera, Carme Sansa i Maria Matilde Almendros, gravada amb públic en estudi. Continuació de la sèrie 'Dr. Caparrós, medicina general'. En aquest capítol “A caçar bolets”, tot el poble surt a recollir bolets i vagi on vagi el doctor, li ofereixen bolets.

 • 28:27 pasado martes 'Dr. Caparrós, medicina general' emès el 21 de novembre de 1979, una comèdia televisiva protagonitzada per Joan Capri, Joan Pera, Carme Sansa i Maria Matilde Almendros, gravada amb públic en estudi i que va obtenir el premi Ondas. En aquest capítol titulat "Promoció de la Dona", després del cap de setmana a l'estació d'esquí, perdre la criada i una peixera, l'esposa del doctor es dedica pintar a l'oli. Es presenta una nova criada i la marquesa de Costamar promociona a la dona rica. Totes les situacions es resolen amb frases divertides.

 • 3:00 pasado martes El 23 maig 1981. 11 individus varen retenir a més de 300 persones que durant 37 hores van viure amb la incertesa més absoluta. Era l'assalt al Banc Central de Barcelona. Pitu Abril estava a cas quan va sentir la notícia i de seguida es va anar cap a ràdio on treballava, per posar-se a disposició del cap de redacció.

 • 53:24 pasado lunes Víctor M. Amela dona pas a la redifusió del programa 'La Orquesta', presentat per Luis Arribas Castro i emès el 5 juliol de 1984. Un espai realitzat en directe amb entrevistes i actuacions de personatges de l'actualitat espanyola, que s'intercalen amb interpretacions de coneguts temes musicals per part de l'orquestra del programa. En aquesta ocasió, els convidats són els cantants Juan Pardo i Sisa, l'actriu Loles León i l'humorista Eugenio.

 • Picapuça

  Picapuça

  31:34 11 ago 2019

  31:34 11 ago 2019 Recuperem 'Picapuça', un espai infantil realitzat pels components de la Companyia Ínfima la Puça, en què els tres protagonistes expliquen contes, dramatitzen històries, fan experiments o canten cançons. El capítol que veurem va ser emès el 9 de març de 1988

 • 22:29 11 ago 2019 'Ho has vist!?' recorda 'Les nits de la tieta Rosa', sèrie d'humor protagonitzada per Rosa Maria Sardà, qui interpreta una abnegada soltera que porta una doble vida i per les nits actua en un cabaret. A més, inclou actuacions musicals amb públic. El diumenge veurem el capítol 'L'abnegació de la tieta', emès el 4 de juny de 1980.

 • Catalunya avui 15/06/2000

  Catalunya avui 15/06/2000

  24:32 07 ago 2019

  24:32 07 ago 2019 'Catalunya avui'. Aquest espai, presentat per Montse Tejera, era una revista d'actualitat amb connexions en directe per tot Catalunya, que va estar en antena durant set temporades. El dimecres recuperem el capítol emès el 15 de juny de 2000, en què, entre altres temes, inclou connexions en directe amb la Fira d'Invents de Vilanova i la Geltrú, i amb el Festival de Música Avançada Sonar 2000.

 • 28:30 08 jul 2019 Amb motiu del seixantè aniversari de TVE Catalunya que se celebra aquest juliol, 'Saber y ganar' realitzarà una sèrie de cinc programes especials, que s'emetran la setmana del 8 al 12 de juliol, titulats 'Saber i guanyar', una versió en llengua catalana del veterà concurs. Aquesta edició especial, presentada per Jordi Hurtado, mantindrà les seccions habituals del programa i farà un especial èmfasi en temes relacionats amb la cultura, la història i la geografia de Catalunya. A més de les proves clàssiques del programa habitual, aquesta edició de 'Saber i guanyar' tindrà algunes seccions específiques, com una prova sobre comarques catalanes en la qual el concursant haurà de respondre una sèrie de preguntes sobre una comarca amb la qual està particularment relacionat.

 • 54:20 07 may 2019 Celebrem els 60 anys de TVE a Catalunya amb Carles González, director de RTVE a Catalunya; Sergi Schaff, realitzador de TVE; Irene Mir, presentadora de TVE; Àngel Casas, periodista i presentador; i Víctor Amela, periodista i crític televisiu. 

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  00:30 10 abr 2019

  00:30 10 abr 2019 Bany Compartit és una sèrie amb un format innovador basada en l’humor. El protagonista és un únic bany on quatre amigues i companyes de pis comparteixen confessions, secrets, discussions, alegries i decepcions dins d’un espai tan íntim com és un bany. Les protagonistes de la sèrie són quatre noies en la seva vintena molt diferents entre si que són a un procés de canvi: la Rosa, tota raó i ordre, i l’Alícia, una popular influencer, amigues des de la infància, s’han mudat recentment al pis de la família de la Rosa a Barcelona. La Greta ha vingut del seu petit poble dels Pirineus de Lleida a estudiar Interpretació. Completa el pis la Manu, viscuda, irònica i misteriosa. Ningú no sap ben bé d’on ve i perquè es queda la quarta habitació de lloguer, però totes juntes comencen una nova etapa a la ciutat.

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  1:50 10 abr 2019

  1:50 10 abr 2019 'Ho has vist!?' és un espai, conduït pel periodista i crític televisiu Víctor M. Amela, que ofereix la reemissió d'alguns dels programes més emblemàtics que s'han produït a TVE Catalunya durant aquests seixanta anys.

 • 00:32 10 abr 2019 Amb motiu del seixantè aniversari de TVE Catalunya que se celebra aquest juliol, 'Saber y ganar' realitzarà una sèrie de cinc programes especials, que s'emetran la setmana del 8 al 12 de juliol a les 13:30h a La 1 de TVE Catalunya, titulats 'Saber i guanyar', una versió en llengua catalana del veterà concurs. Aquesta edició especial, presentada per Jordi Hurtado, mantindrà les seccions habituals del programa i farà un especial èmfasi en temes relacionats amb la cultura, la història i la geografia de Catalunya. A més de les proves clàssiques del programa habitual, aquesta edició de 'Saber i guanyar' tindrà algunes seccions específiques, com una prova sobre comarques catalanes en la qual el concursant haurà de respondre una sèrie de preguntes sobre una comarca amb la qual està particularment relacionat.

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  1:18 10 abr 2019

  1:18 10 abr 2019 'Recording' es proposa entretenir tot repassant la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté el catàleg audiovisual del servei de documentació i dels continguts dels programes que s'emeten actualment. En el capítol d'estrena d'aquesta sèrie de tretze programes hi podrem veure dues de les cares més rellevants d'aquests primers seixanta anys d'història de TVE a Catalunya: Àngel Casas i Olga Viza, a més de Virginia Díaz, presentadora de l'exitós programa musical 'Cachitos de Hierro y Cromo'. Aquests tres presentadors donen continuïtat als diferents reculls temàtics d'imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionats entre tot l'arxiu de RTVE.

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  00:41 10 abr 2019

  00:41 10 abr 2019 El 14 de juliol de 2019 Televisió Espanyola a Catalunya celebra 60 anys de la seva primera emissió. Per celebrar-ho TVE Catalunya ha preparat una programació i uns actes especials que recordaran els programes i les persones que han format part d'aquests 60 anys d'història. 

 • Sempre que vulguis

  Sempre que vulguis

  1:15:37 11 mar 2019

  1:15:37 11 mar 2019 Abans de començar l'obra, l'autor Jordi Teixidor planteja que l'atur juvenil és un problema molt important que no es té en compte socialment. I ens presenta els personatges. També lloa la feina de la realitzadora i dels intérprets. Obra de Jordi Teixidor sobre un jove que té xicota i que quan es queda sense feina té una aventura amb una dona separada del marit i bastant més gran. El noi deixa la xicota i es posa a robar. Al final, un amic el troba malalt i li proposa un negoci. Ell accepta, abandona la delinqüència i torna amb la seva xicota. Realització de Mercè Vilaret i producció de Pilar Lacalle. Emès a la Segona cadena el 07/04/1980.  Amb Carme Fortuny, Pep Munné, Miquel Graneri, Conxa Bardem, Mercè Managuerra, Josep Maria Domènech, Ramon Teixidor, Joan Miralles, Arnau Vilardebó, Encarna Sánchez i Joan Nicolás.

 • 6:05 06 jun 2018 Imatges el parc amb explicacions de la situació. Amb declaracions del director del Zoològic Antoni Jonch. Desconeixem de quin programa es tracta, possiblement és un fragment d'un informatiu

Mostrant 1 de 57 Veure més