Presentat per:  iRTVE Catalunya Dirigit per:  iRTVE Catalunya

Mig segle en imatges de Televisió Espanyola à Catalunya. Segur que encara sou molts els que recordeu el primer dia que va entrar la televisió a casa vostra o a la del veí, de fet només han passat 50 anys. Han estat mig segle d'imatges en blanc i negre i també en color que ens han explicat l'actualitat de tot un país i de l'estranger, però que a més ens han ensenyat a gaudir i a entretenir-nos des del sofà. TVE Catalunya va ser la primera en parlar català i en fer país, per això seguim, gràcies a tots vosaltres.

2879851 www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Arxiu - Poetes en el record: Joan Vinyoli

11:48 28 nov. 2014

Poetes que escriuen en català, sobreimpressió de la seva obra i veu de cada un d'ells. Agustí Bartra, Joan Vinyoli, Salvador Espriu, Rosa Leveroni, Joan Oliver 'Pere Quart', JV Foix i Marià Manent

Poetes que escriuen en català, sobreimpressió de la seva obra i veu de cada un d'ells. Agustí Bartra, Joan Vinyoli, Salvador Espriu, Rosa Leveroni, Joan Oliver 'Pere Quart', JV Foix i Marià Manent

veure més sobre "Arxiu - Poetes en el record: Joan Vinyoli" veure menys sobre "Arxiu - Poetes en el record: Joan Vinyoli"

Els últims 1.099 documentals de Arxiu TVE Catalunya

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  00:30 10 abr 2019

  00:30 10 abr 2019 Bany Compartit és una sèrie amb un format innovador basada en l’humor. El protagonista és un únic bany on quatre amigues i companyes de pis comparteixen confessions, secrets, discussions, alegries i decepcions dins d’un espai tan íntim com és un bany. Les protagonistes de la sèrie són quatre noies en la seva vintena molt diferents entre si que són a un procés de canvi: la Rosa, tota raó i ordre, i l’Alícia, una popular influencer, amigues des de la infància, s’han mudat recentment al pis de la família de la Rosa a Barcelona. La Greta ha vingut del seu petit poble dels Pirineus de Lleida a estudiar Interpretació. Completa el pis la Manu, viscuda, irònica i misteriosa. Ningú no sap ben bé d’on ve i perquè es queda la quarta habitació de lloguer, però totes juntes comencen una nova etapa a la ciutat.

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  1:50 10 abr 2019

  1:50 10 abr 2019 'Ho has vist!?' és un espai, conduït pel periodista i crític televisiu Víctor M. Amela, que ofereix la reemissió d'alguns dels programes més emblemàtics que s'han produït a TVE Catalunya durant aquests seixanta anys.

 • 00:32 10 abr 2019 Amb motiu del seixantè aniversari de TVE Catalunya que se celebra aquest juliol, 'Saber y ganar' realitzarà una sèrie de cinc programes especials, que s'emetran la setmana del 8 al 12 de juliol, titulats 'Saber i guanyar', una versió en llengua catalana del veterà concurs. Aquesta edició especial, presentada per Jordi Hurtado, mantindrà les seccions habituals del programa i farà un especial èmfasi en temes relacionats amb la cultura, la història i la geografia de Catalunya. A més de les proves clàssiques del programa habitual, aquesta edició de 'Saber i guanyar' tindrà algunes seccions específiques, com una prova sobre comarques catalanes en la qual el concursant haurà de respondre una sèrie de preguntes sobre una comarca amb la qual està particularment relacionat.

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  1:18 10 abr 2019

  1:18 10 abr 2019 'Recording' es proposa entretenir tot repassant la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté el catàleg audiovisual del servei de documentació i dels continguts dels programes que s'emeten actualment. En el capítol d'estrena d'aquesta sèrie de tretze programes hi podrem veure dues de les cares més rellevants d'aquests primers seixanta anys d'història de TVE a Catalunya: Àngel Casas i Olga Viza, a més de Virginia Díaz, presentadora de l'exitós programa musical 'Cachitos de Hierro y Cromo'. Aquests tres presentadors donen continuïtat als diferents reculls temàtics d'imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionats entre tot l'arxiu de RTVE.

 • Vídeo presentació

  Vídeo presentació

  00:41 10 abr 2019

  00:41 10 abr 2019 El 14 de juliol de 2019 Televisió Espanyola a Catalunya celebra 60 anys de la seva primera emissió. Per celebrar-ho TVE Catalunya ha preparat una programació i uns actes especials que recordaran els programes i les persones que han format part d'aquests 60 anys d'història. 

 • Sempre que vulguis

  Sempre que vulguis

  1:15:37 11 mar 2019

  1:15:37 11 mar 2019 Abans de començar l'obra, l'autor Jordi Teixidor planteja que l'atur juvenil és un problema molt important que no es té en compte socialment. I ens presenta els personatges. També lloa la feina de la realitzadora i dels intérprets. Obra de Jordi Teixidor sobre un jove que té xicota i que quan es queda sense feina té una aventura amb una dona separada del marit i bastant més gran. El noi deixa la xicota i es posa a robar. Al final, un amic el troba malalt i li proposa un negoci. Ell accepta, abandona la delinqüència i torna amb la seva xicota. Realització de Mercè Vilaret i producció de Pilar Lacalle. Emès a la Segona cadena el 07/04/1980.  Amb Carme Fortuny, Pep Munné, Miquel Graneri, Conxa Bardem, Mercè Managuerra, Josep Maria Domènech, Ramon Teixidor, Joan Miralles, Arnau Vilardebó, Encarna Sánchez i Joan Nicolás.

 • 6:05 06 jun 2018 Imatges el parc amb explicacions de la situació. Amb declaracions del director del Zoològic Antoni Jonch. Desconeixem de quin programa es tracta, possiblement és un fragment d'un informatiu

 • 00:25 22 oct 2017 El retorn a Catalunya de Josep Tarradellas fa 40 anys, com a president de la Generalitat restaurada, és una de les imatges que formen part de la història amb el seu “Ciutadans de Catalunya... Ja sóc aquí”. El 23 d’octubre de 1977, un diumenge a mitja tarda, va aterrar a l’aeroport de Barcelona el president Tarradellas. En aquell moment, Catalunya també reiniciava la seva història.

 • 00:41 06 jul 2017 "The Cobi Troupe" és una sèrie espanyola de televisió basada en la mascota olímpica Cobi creada per Xavier Mariscal l'any 1992. Els capítols van ser doblats a l'espanyol llatí, al castellà i al català. La sèrie compta amb un argument senzill, Cobi passejant per la ciutat catalana de Barcelona abans dels jocs olímpics i enmig dels mateixos. En el seu recorregut el doctor Normal intenta arruïnar els seus plans. Compta amb l'aparició de Petra la mascota dels jocs paralímpics del mateix any.

 • 1:27 11 nov 2016 L'escriptora i periodista Montserrat Roig expressa el seu pensament sobre la vida, la literatura i la seva malaltia en diferents fragments extrets de programes de TVE Catalunya.

 • 56:33 25 dic 2015 Representació de l'obra de Josep Maria Folch i Torres "Els Pastorets" per la companyia L'Espantall de Manresa. Emésa a la Segona cadena el dia de Nadal de 1985. Amb realització de Roger Justafré i música d'Adrià Esquerra. Podeu veure la primera part clicant aquí

 • Després de les aigües

  Després de les aigües

  1:02:30 20 sep 2015

  1:02:30 20 sep 2015  El proper 25 de setembre farà 53 anys de les riuades que van assolar la comarca del Vallès Occidental i, en menor mesura l'Oriental i el Barcelonès. Va ser la pitjor catàstrofe hidrològica de la història d'Espanya que va provocar prop de 1.000 víctimes mortals, milers de ferits i milions d'euros en pèrdues. Unes extraordinàries precipitacions que van desbordar els rius Llobregat i Besòs, i els seus afluents, al descarregar 212 litres per metre quadrat en menys de tres hores.El documental "Després de les aigües" recorda aquells tràgics moments a través de la veu d'alguns testimonis que la van patir a la població de Rubí. També s'inclouen entrevistes a diversos historiadors que analitzen les causes meteorològiques, geogràfiques i urbanístiques de la crescuda de la riera de Rubí amb 1750 m3/s., així com les conseqüències per a tota la població d'aquesta localitat vallesana.

 • 1:04:46 15 sep 2015 Capítol de la sèrie de programes sobre la història de Catalunya "Memòria Popular", dirigit i presentat pel periodista Salvador Alsius. Realitzat per Jordi Solanas, ens mostren documents inèdits de president Companys i un enregistrament també inèdit, aconseguit pel programa. Al plató seuen la neboda del president, Mercè Companys; un escorta de Companys, Pau Puig i l'historiador i assessor del programa, Joan B. Culla. Puig explica com ja a la presó de París coincideix amb Lluís Companys i -amb d'altres espanyols detinguts per la Gestapo- són conduits des de França fins a la presó a Barcelona, passant per la frontera d'Hendaia. Mercè Companys parla dels records de família, sobretot quan van poder veure Companys a la presó de Saragossa. Culla explica la vida dels guàrdies civils Manuel Bravo pare i fill. El fill, Manuel Bravo Montero, explica -en l'enregistrament magnetofònic- com va ser el judici sumaríssim i l'execució.

 • 12:06 17 jul 2015 Presentat per Vladimir de Semir, el capítol sobre el Senyor Esteve ens mostra els botiguers i la seva història, d'acord amb la realitat del país que Santiago Rusiñol dibuixà a la seva obra "L'auca del Senyor Esteve". Coneixem la cerería Subirà de Barcelona i el propietari, hereu de la nissaga de botiguers. Programa dirigit per Manuel Ibáñez Escofet, amb realització de Josep Sardà i Prat i producció de Joan Guasch. Cada capítol d'aquesta sèrie mostra una vessant de Catalunya, de la història, de la cultural, dels seus personatges il·lustres, muntanyes, esglésies o monuments. Es va produir durant el 1979. Aquest còpia és d'una cinta directament de cinema sense retols d'emissió.

 • 1:28:43 15 abr 2015  

 • 17:22 26 mar 2015 Entrevista biogràfica a Ovidi Montllor realitzada a casa de l'artista, per Joan Armengol. Montllor parla de la seva arribada a Barcelona, del seu pensament sobre el bilingüísme, les creences, els oficis, el que guanya, les relacions amb la família, amics, la seva participació a teatre i cinema.

 • 5:34 18 mar 2015

 • Terra Baixa - 2ª part

  Terra Baixa - 2ª part

  57:21 17 mar 2015

  57:21 17 mar 2015 Segona part de l'obra de teatre Terra Baixa, d'Àngel Guimerà, producció pròpia de TVE a Catalunya amb Enric Majó com a protagonista. En aquest drama rural, la passió, l'amor la veritat i el poder es mesclen per a oferir un conjunt de sentiment humans. Manelic és el personatge que representa el triomf de la veritat i la nondat sobre la minoria que vol dominar els altres sense tenir en compt els seus sentiments. Amb Enric Majó, Carme Sansa, Joan Miralles, Lluís Torner, Maribel Altés, Gabriel Renom, Fanni Bullo, Laia Montanyés, Enric Cusí, Kim Llobet i Àngel Solà.Realitzat per Mercè Vilaret i dirigit per Josep Montanyès, amb l'aportació valuosa de Josep Maria de Segarra. Emés el 4 d'abril del 1983 a la segona cadena. Podeu veure la primera part de l'obra aquí

 • 17:24 26 feb 2015  Els setzens de final de la llavors Copa del Generalísimo de la temporada 1970-1971, van enfrontar a Barça i Vila-real. El partit d'anada es va disputar al Madrigal el 24 d'abril de 1971 a un partit en el que el barcelonista Paredes va marcar un gol en pròpia porta (1-0). El partit de tornada es va disputar una setmana després, el 2 de maig i en aquella ocasió el Barça no va perdonar: va guanyar el partit i l'eliminatòria gràcies als gols de Martí Filosia i Dueñas.

 • 1:49 26 feb 2015 Els setzens de final de la llavors Copa del Generalísimo de la temporada 1970-1971, van enfrontar a Barça i Vila-real. El partit d'anada es va disputar al Madrigal el 24 d'abril de 1971 a un partit en el que el barcelonista Paredes va marcar un gol en pròpia porta (1-0). El partit de tornada es va disputar una setmana després, el 2 de maig i en aquella ocasió el Barça no va perdonar: va guanyar el partit i l'eliminatòria gràcies als gols de Martí Filosia i Dueñas.

Mostrant 1 de 55 Veure més