www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

59 Segons - Alícia Sánchez Camacho

24 nov. 2011

Alícia Sánchez Camacho, presidenta del Partit Popular de Catalunya, ha reclamat al govern de CiU que 'compleixi els compromisos acordats amb el PP per redreçar la crisi econòmica' . Camacho ha assegurat que analitzarà 'amb actitud responsable ' les mesures del pla d'ajust anunciat per Artur Mas per si li pot donar suport, però que és necessari que el govern de CIU 'faci el que encara no ha fet: una gran reforma del sector públic empresarial, aprimar dràsticament l'administració, replantejar la política exterior i no donar tantes subvencions ideològiques '. ' Fent això 'ha afegit- no caldria que retallés tant a la sanitat '. La líder del PPC no ha descartat entrar algun dia al govern català, 'tot i que això no sigui la condició per donar suport als comptes de la Generalitat'.

Pel que fa a la presència catalana al futur govern de Mariano Rajoy, Camacho no consideraria un drama que no hi hagués ' quota catalana' perquè està convençuda que el PPC tindrà 'una important presència en les estructures administratives de l'Estat'. Per Camacho, el que compta és el compromís ' ferm i sincer' de Rajoy amb Catalunya. 'Com a president autonomista que és, Rajoy vol millorar el finançament català i les relacions amb Catalunya. Per això aviat mantindrà una reunió amb el govern de la Generalitat'.

Ha insistit: 'ara és el millor moment de la història per aprofundir la relació entre els governs d'Espanya i de Catalunya '. En canvi ha reiterat que ' degut a la crisi, la prioritat no serà avançar els diners dels fons de competitivitat ', tot i que el compromís de complir el que estableix la llei es manté ferm.

Camacho ha recordat diversos cops ' la importància de la contribució dels populars catalans a la majoria absoluta del PP'. I ha afegit que 'l'augment de més de cent mil vots a Catalunya són el millor aval per continuar creixent i per què Catalunya tingui un pes important en la governació de l'Estat'.

veure més sobre "59 Segons - Alícia Sánchez Camacho " veure menys sobre "59 Segons - Alícia Sánchez Camacho "
Programes complets (46)

Els últims 221 programes de 59 segons

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios