Wonderland   Wonderland - 16 de maig 2015 16/05/2015 56:03

Reportatge: Encetem el programa amb l’obra de teatre “Fang a les costelles”, que es pot veure fins al 31 de maig al Teatre Gaudí de Barcelona. Es una ficció basada en fets reals. El 7 de novembre de 1920, les despulles de 4 soldats britànics caiguts en combat als fronts de la Primera Guerra Mundial, els quals havien estat enterrats sense identificació, van ser desenterrades i traslladades a una capella militar del poble de Saint-Pol-sur-Ternoise (Pas de Calais, França) El pla era triar les restes d'un dels soldats per dipositar-les en una tomba commemorativa a l'interior de l'Abadia de Westminster i crear així la primera tomba del soldat desconegut de la tradició moderna. A mitjanit, el general Wyatt, el qual desconeixia els fronts de procedència de les despulles, va entrar a la capella i amb els ulls tapats va procedir a tocar una de les caixes. Les restes que contenia van ser destinades a ocupar la Tomba del Soldat Desconegut. Les restes dels altres soldats descartades van ser enterrades de nou en les immediacions del poble. L'obra posa en ficció l'espera de la tria per part dels 4 soldats

L’Art d’Esciure: Aquesta és la semana de la poesia a Barcelona, el moment idoni per veure què es cou entre la creació de joves poetes però també de revisar alguns dels grans clàssics, ja que són qui han posat la llavor per trobar-nos en un dels moments més creatius del nostre país. A A Jordi Muñoz l’ acompanya la professora i escriptora Xènia Dyakonova per parlar dels feliços anys 20: desde Montmartre a Montparnasse, passant per Hemingway, Picasso, Dalí i molts d’altres.  El relatista guanyador de la setmana es “Siempre hay una primera vez”, d’Alberto Moreno. Els finalistes són: “El Atlas”, de Paloma Hidalgo; “El interruptor”, de Sergi Cambrils; “Rayado”, de Gabriel Pérez; “Señoras y señores, sepan ustedes”, de Belén Sáenz; “Erecciones municipales”, de María Asunción Buendía i “Escenas cuotidianas”, de Juan Carles Ferrer.

L’Hora del Te: Carmen Alcaraz ens porta una breu història del fast food. Parlem dels romans i les seves paradetes de menjar ràpida, dels snacks als teatres del s. XVII, de l’origen dels establiments i cadenes de fast food que coneixem avui dia i del moviment street food del s.XIX.

Wonderland
Más opciones