Vida verda Ràdio 4

Vida verda

Dissabte de 08.00 a 09.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Ramats de Foc + Projecte Boscos de Muntanya

Vida verda - Ramats de Foc + Projecte Boscos de Muntanya

11 feb. 2018

Fer pasturar ramats d’ovelles pels boscos pot evitar incendis?. Doncs d’aixó n’estan convençuts bombers, ramaders, pastors i biòlegs especialitzats en muntanya. El projecte Ramats de Foc ha nascut unint tots aquests esforços per gestionar boscos en perill degut al seu abandonament. Pau Figueras de lacticspauet.com ho té clar I és un dels pastors I formatger que participa en la proposta a Jafre, el Baix Empordà, ens ho explica en el programa. Una altra manera de preveure incendis és netejar el sotabosc amb voluntaris, tal i como ho fa BergWaldProjekt, el Projecte de Boscos de Muntanya, mitjançant estades d’una setmana de Juny a Setembre, compartint feines i vivint a la vora del bosc que s’ha de netejar. És un projecte que va néixer a Suïssa i que aquí s’ha adaptat a les nostres necessitats, Andreu González es un dels membres del Projecte i parlem també amb Pilar Casanovas, una de les voluntàries que hi ha participat aquest any. Treballen per la conservació i la millora dels boscos i paisatges de muntanya als Pirineus Catalans. Pels ocells que hi viuen a l’estiu, el refugi d’hivern son les ciutats i els parcs i jardins en constant floració, Eloïsa Matheu ens torna a visitar per explicar-nos quines espècies d’aus migrants utilitzen aquests dies la ciutat com a gran restaurant per sobreviure a la neu i les baixes temperatures. Donem les dades sobre consum d’energies netes. Escoltem la música de: SEgonaMà-Una Llàgrima; Ona Nua-Cant a u mateix.

veure més sobre "Vida verda - Ramats de Foc + Projecte Boscos de Muntanya" veure menys sobre "Vida verda - Ramats de Foc + Projecte Boscos de Muntanya"

Els últims 583 programes de Vida verda

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos