Vida verda Ràdio 4

Vida verda

Diumenge de 20.00 a 21.00 hores. Dilluns de 02.00 a 03.00 hores (Rep)

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.10.1/js
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Vida verda - Purins i Nanorobots per descontaminar

Vida verda - Purins i Nanorobots per descontaminar

16 abr. 2017

Què en farem amb tants purins?. El tema de la caca dels porcs preocupa i molt als ramaders i els agricultors i també hauríem d’estendre la preocupació a la població. Si entenem que un excés de purins pot arribar, com ha passat, a contaminar aqüífers i per l’aigua que hem de beure el problema es fa més gros. D’això parlem en aquesta edició del programa amb Gustavo Duch. Ens informa del Mapa de Purins de Catalunya que ha permes identificar i situar més de 60 punts negres. Es tracta d’una iniciativa feta per Els Culs de Catalunya i la plataforma Salvem els Plans de Conill. Una bona part del que hi ha al darrere d’aquesta situació és el model d’agroindustria que tenim i la ramaderia industrial. Samuel Sánchez és un jove investigador que ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Recerca Talent Jove de la Fundació Catalana per a la Recerca. Ell és líder mundial en el desenvolupament de nanorobots autopropulsats, uns organismes tant petits com un bacteri que són capaços de netejar contaminants i reutilitzar-me diverses vegades. Ens explica les aplicacions que podria tenir per solucionar situacions de marees negres i per netejar els residus t’industries del tèxtil i de contaminació d’aigües. Escoltem la música de: Ca Vell-Girona; Ramón Porta-L’Ham; King Kong Boy-Seràs Gran.

veure més sobre "Vida verda - Purins i Nanorobots per descontaminar" veure menys sobre "Vida verda - Purins i Nanorobots per descontaminar"

Els últims 512 programes de Vida verda

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos