Cataluña Informativos   Edició Migdia Catalunya - 1 Desembre 2015 01/12/2015 49:21


Dia Mundial contra la Sida. A Catalunya,  cada any es diagnostiquen 800 nous casos. Dels balcons de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona han tornat a penjar avui els tapissos commemoratius de les víctimes en una jornada marcada per la manca de consens de les entitats amb l'Administració en l'aplicació del Pla d'Acció específica contra la sida.

Els investigadors insisteixen a conscienciar sobre la prevencio i la importancia d'apostar per la recerca . Fa 5 anys què l'Irsicaixa reuneix científics i estudiants per a explicar el virus de la sida i la malaltia i resoldre dubtes.
 

Avui entra en vigor la reforma dels terminis de les baixes laborals. A partir d'ara es determinarà el temps d'incapacitat per unes taules que ha el.laborat el Ministeri de Sanitat en funció de la patologia, l'edat i la professió del pacient. La reforma fa que desaparegui l'anomenat comunicat de renovació setmanal.

El Tribunal Constitucional estudia el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol a la resolució independentista aprovada pel Parlament.

La vicepresidenta Neus Munté anuncia què en breu hi haurà una pàgina web informativa sobre alertes terroristes. El conseller Mas-Colell anuncia que presentaran recurs al contenciós-administratiu per les noves condicons del FLA.

Continuen els retrets entre els comerciants i l'ajuntament de Barcelona. Avui ha quedat a tornar en evidencia a la presentacio de la Shopping Night que preten convertir el Passeig de Gràcia  en la primera gran festa de Nadal, la nit de dijous.

L'organitzacio agrària JARC-COAG  avui reclama a la Unió Europea l'aprovació immediata de l'emmagatzemament privat temporal de la carn de porc per a superar la baixada de preus. Les granges estan perdent 3800 euros la setmana.

Augmenten les matriculacions dels turismes a Catalunya el mes de novembre d'un 19% respecte del novembre de 2014 amb 14 mil unitats venudes.

La xarxa ortogonal d'autobusos d'alta prestacio de Barcelona s'ampliarà amb tres noves linies el pròxim 29 de febrer , amb el que ja estaran en funcionament 16 de les 28 previstes .

 

 

 

Cataluña Informativos
Más opciones