Món possible   Món possible - 21 d'octubre de 2017 21/10/2017 01:00:00

30 mil joves moren assassinats cada any al Brasil. Són 82 cada dia, 63 dels quals negres. La defensora dels Drets Humans Valdenia Paulino denuncia a "Món Possible" aquest genocidi, perpetrat per la Policia. Amnistia Internacional té en marxa la campanya "Jove negre viu", amb la qual es pot col.laborar, signant a la seva pàgina web.
L'ong protegeix Paulino des de l'any 2008, amenaçada per la seva tasca de denúncia de violacions de noies a les favelas, per part de la Policia. Ella mateixa va ser violada i la seva família agredida. Si els defensors de drets humans ho tenen difícil, les defensores ho tenen encara pitjor: "és una qüestió de gènere --ens diu Valdenia--, a les dones ens ataquen a través de la família i amb agressions sexuals".
Valdenia Paulino acaba d'estar a Barcelona, convidada pel programa "Ciutats defensores de Drets Humans". Ens explica que "parlar de drets humans ara al Brasil és el mateix que ser terrorista". Lamenta l'empitjorament de la situació social al país des que Dilma Roussef va deixar el poder: "ha crescut el nombre de nens i nenes al carrer". Denuncia la persecució a periodistes i expressa el temor d'un cop d'estat militar.

Món possible
Más opciones