Món possible   Món possible - 12 de gener de 2019 12/01/2019 54:02

Analitzem els grans temes que marcaran aquest any, amb el politòleg i doctor en Relacions Internacionals Eduard Soler, investigador del CIDOB. Hi haurà una nova crisi econòmica? Soler pronostica que no esclatarà aquest any, però aquest serà el gran debat del 2019.

Les eleccions europees del Maig, i moltes altres cites electorals a tot el món, marcaran també l'any, amb una preocupació: l’ascens de l’extrema dreta. Segons Soler, “Això provocarà reaccions i s’hauran de veure les formes de resistència que emergeixen, la capacitat de teixir iniciatives i estratègies”. Com ara el Feminisme.

Amb la responsable d'Incidència Política d'Oxfam Intermón a Grècia, Marion Bouchetel, abordem la situació al camp de refugiats de Moria, a Lesbos, agreujada amb l'hivern. L'ong denuncia la falta de personal mèdic i que no s'atenen les necessitats addicionals que presenten els col.lectius més vulnerables: menors no acompanyats, dones embarassades, nadons i persones discapacitades o que han patit violència.

I mirem cap a l’Ìndia i, en concret, la situació de la dona, amb el Doctor Yadamala Balasubaiah, director dels hospitals que la Fundació Vicente Ferrer té en aquell país, i Isabel Martínez, de Sonrisas de Bombay.

Món possible
Más opciones