Món possible   Món possible - 23 de setembre de 2017 23/09/2017 58:26

El 26 de setembre expira el termini imposat per la Unió Europea perquè els Estats membres acullin la quota de refugiats que els pertoca, en funció del repartiment que es va fer fa dos anys. Segons aquest repartiment, a Espanya li corresponia acollir 17.337 refugiats. Però, dos anys després, i a punt d'expirar el termini, no han arribat ni dos mil, això és aproximadament el 12% dels que ho haurien d'haver fet. Clar que encara hi ha casos pitjors, com els de Polònia i Hongria, que no han obert les seves portes a cap refugiat. Ho denuncien ong com la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i Oxfam-Intermón. El president de la CCAR, Miguel Pajares, assenyala que la culpa és de les dures condicions imposades: "els requisits tan restrictius i vulneradors dels dret d'asil són una excusa per no acollir els refugiats ".

Per tot plegat, Oxfam ha demanat a la Comissió Europea que actúi contra Espanya per haver incomplert el seu compromís. Per al director de l'ong a Catalunya, Francesc Mateu, "el percentatge d'acollida és de pena, és molt trist. Esperem que la Comissió Europea respongui, com ha fet ja amb Polònia, Hongria i la República Txeca".

Històries de refugiats

Coneguem la historia de la Shad, una jove estudiant siriana, refugiada a Barcelona. Ella ens demana que els veiem "com a humans, no com a números o noticies a la tv. Som persones que mereixem una vida digna aquí".

Alzheimer: "detectar el tsunami abans que arribi a la platja"

I ens acostem a l'Alzheimer, de la mà de la neuròloga Mercè Boada, directora mèdica de la Fundació ACE, dedicada al tractament i la recerca sobre aquesta malaltia. La Dra. Boada centra les seves investigacions en trobar els "afectats amagats", persones sanes que encara no han desenvolupat la malaltia, per tal de prevenir-la. "El que vull és detectar el tsunami abans que arribi a la platja" ens diu la doctora.

Món possible
Más opciones