Món possible   Món Possible - 30 març 2019 30/03/2019 58:33

L’activista colombiana Mayerlis Angarita és una defensora dels drets de les dones al seu país. Reivindica la veu de les dones en el Procés de Pau i va buscar un mitjà on elles poguéssin expresar-se: “Narrar para vivir”, un espai on les dones poden parlar i tancar ferides. “Es más difícil hacer la paz que hacer la guerra” –ens diu—perquè “la indiferencia mata más que las balas”. Però “sacamos la fuerza del dolor y lo transformamos en esperanza”. “No podemos permitirnos que a las mujeres las vuelvan a tocar. Romper el silencio”.

De la persecució als defensors de drets humans parlem amb Carmen Parra, directora de la Càtedra Unesco “Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural” de la Universitat Abat Oliva, i amb el profesor Jorge Martínez-Lucena.

I mirem el món “Amb ulls de dona”, amb Míriam Hatibi, que aborda les restriccions de vot dels ciutadans immigrants i d’espanyols als que se’ls nega la ciutadania. Ens ho expliquen la Safia El Aaddam, nascuda aquí, però sense nacionalitat espanyola, i l’Ahmed Nasser el Alaoui, que tampoc no té dret a vot, perquè Espanya no té acord de reciprocitat amb el Marroc.

Món possible
Más opciones