Món possible   Món possible - 27 de juny 2015 27/06/2015 57:28

Tanquem temporada a "Món possible", tot coneixent el desenllaç d'una història que coneixíem fa set mesos: l'amenaça de desnonament d'una parella de jubilats, que van avalar amb el seu pís la seva filla, perquè no perdés casa seva. Després de mesos d'angoixa i de lluita de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el P'tac de Sant Andreu, la Maria i el Jorge han aconseguit quedar-se a casa seva (ara propietat d'un fons voltor), a canvi d'un lloguer social assequible a la seva pensió. Ens ho expliquen els protagonistes i la Noemí Tudela, activista d'El P'tac de Sant Andreu, que els va posar en contacte amb la PAH. I amb Carles Macies, portaveu del Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, analitzem la Iniciativa Legislativa Popular en marxa al Parlament contra els desnonaments i la pobresa energètica.

 

Recordem també la primera entrega de "Món possible", ara fa nou mesos, on l'aleshores activista social Ada Colau ens parlava d'una altra manera de fer política, més pròxima al ciutadà. Colau proposava una candidatura unitària de ciutadans indignats, que es va materialitzar en "Barcelona en Comú" i ha guanyat les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona. L'experiència es repetirà ara a nivell català.

 

Amb el director de Projecte Home, Oriol Esculies, repassem l'últim informe de l'associació, que alerta d'un augment de les persones ateses i destaca que l'alcohol és la droga amb més demanda de tractament entre els adults, mentre que el principal problema dels joves és amb el cànnabis.

 

I ens acostem a la tasca dels cooperants, a través del Marc Casas, delegat de la Creu Roja a Bolívia, que ens relata l'experiència de portar aigua potable a una comunitat del Chaco bolivià.

Món possible
Más opciones