Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 21 de juny de 2019 21/06/2019 26:26

Giorgio Michetti és un pintor italià que des de la seva casa de la Toscana i a través de les noves tecnologies dona classes de pintura. Té 107 anys i el seu canal de Youtube té més de 33mil subscriptors. Va néixer el 1912, ha exposat a Milà, Roma, París, Berna, Viena i Saint Louis. Ara ha tornat al seu poble de naixement per ensenyar el seu art, la pintura. Es va decidir a fer classes de pintura per internet, animat pels seus alumnes més joves. Als 5 anys ja feia anar els pinzells pintant les parets de casa seva, fins que el seu pare va decidir regalar-li pintures i un cavallet en comptes d'avisar un pintor perquè tornés les parets al seu estat natural. Giorgio Michetti, és Membre de l'Acadèmia d'Arts, Ciències i Lletres de París i durant la seva dilatada existència ha pintat més de tres mil quadres.

Entrevistem a Núria Iceta, editora de L'Avençgestora cultural i Directora de l'Associació d'Editorials Independents, Llegir en Català. Amb ella parlem del concepte editorial, dels llibres publicats en les col·leccions de Literatura i Assaig, de la trajectòria i de la Revista mensual L'Avenç i aprofundim sobre el panorama de la cultura, del món editorial i de les aliances necessàries. L'Avenç és una editorial independent que actualment codirigeix Núria Iceta amb l'historiador Josep Maria Muñoz. Un catàleg literari que reuneix la literatura del jo, el de la memòria personal individual i col·lectiva i la voluntat de no establir fronteres molt marcades entre gèneresUna tasca en la que s'hi deixen la pell, un petit miracle amb un catàleg atrevit que és compromís personal i professional amb el sector del llibre, el lector i el país.

Núria Iceta ens explica l'evolució de la revista L'Avenç que neix el 1977. S'ha adequat als nous lectors i a la realitat del moment, amb l'objectiu produir continguts culturals amb una visió àmplia de la història i la voluntat d'explicar la realitat des de tots els àmbits. L'editorial i la revista tenen un sentit en el seu conjunt, són un poliedre on poder escollir el contingut que més t'interessi com a lector i aprofundir després. La missió com a gestora cultural és obrir les ments de la gent, obrir els sentits i cultivar l'esperit crític.

Sobre el col·lectiu Llegir en Català de la que Núria Iceta n'és la Presidenta, és un treball intens de compartir informació entre les diferents editorials independents. Una col·laboració fructífera que ha trencat amb el tòpic de la competència i que significa remar junts amb un objectiu comú. Enfortint el sector editorial i fent créixer el conjunt de lectors. A Llegir en Català han apostat per reivindicar i respectar la figura dels traductors, produeixen llibres de qualitat, respecten a tots els agents implicats en el procés i cultiven una relació directa tant amb llibreters com bibliotecaris.

L'Avenç és una revista per a gent que llegeix, buscant ampliar els lectors, amb la voluntat de ser un actiu cultural. L'editorial, vinculada a aquesta històrica capçalera, compta amb un catàleg interessant i una filosofia de compromís innegable. Conjuga literatura i assaig, memòria personal i col·lectiva, reconstrucció del passat i mirada sobre el present.

Llibres, píxels i valors
Más opciones