Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 21 de maig de 2017 21/05/2017 26:20

Aquest diumenge hem començat amb la reflexió sobre el Premi Man Booker Internacional, La Vegetariana. Es tracta del principal premi als països de parla anglesa a les traduccions d'altres literatures. Una estranya novel·la arribada de Corea on una sol·lícita esposa decideix convertir-se en vegetariana per combatre la violència existent al nostre voltant. Tracta el paper subordinat de la dona i trenca amb els convencionalismes i les regles familiars. 3 relats des del punt de vista del marit d'ella, del cunyat artista i de la seva germana. El lector ha de mostrar-se actriu i treure les seves conclusions.

Entrevista a Jordi Fernando i Maria Dolors Sàrries editors de Meteora per parlar per la poesia inèdita de Jaume Fuster que han editat sota el títol "Podem dit de la Redempció". Quan es compleixen 50 anys de la seva escriptura l'editorial Meteora publica la descoberta d'Àlex Martín Escribà a la Biblioteca de Catalunya, on està dipositat el seu fons. Datat de 1967, Poema dit de la Redempció és un poemari, un llibre de joventut però que permet entendre el món personal i intel·lectual de l'escriptor. Jaume Fuster té un gran paper en la propagació de la Literatura de Gènere i en la recerca i consolidació de nous lectors en català.

Jaume Fuster va ser escriptor, assagista i traductor. Lligat a l'activisme cultural, va ser un dels fundadors i President de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Treballador infatigable, jugador compulsiu, profundament culte, apassionat de la literatura popular fos en format cinema, còmic, aventures, western o ciència ficció. Va ser un membre destacat del Col·lectiu Ofèlia Dracs, excel·lent orador, director de col·leccions, reivindicador de noves tecnologies i compromès activista polític i crític literari.

També hem passejat per París on es pot veure l'exposició "Jardins" al Grand Palais, fins el 24 de juliol. Una exposició sobre jardins i natura que motiva la capacitat d'observació dels humans. Els jardins més bells i bonics de l'art s'exposen per mostrar una joia de delicadesa que ens captivarà des del minut 1. Ens passejarem per les obres de Watteau, Fragonard, Picasso, MOnet, Cézanne, Matisse, Klimt, Bonnard o Durer. Els grans artistes que han celebrat el jardí i l'han transformat en un espai de llibertat i d'imaginació. Pintures, escultures, fotografies, dissenys, instal·lacions, ambientacions sonores i olfactives que ens porten a un viatge d'immersió i poesia.

I el viatge a París en tren ens porta a aprendre a fer el badoc amb el que ens envolta i ens pot fer reflexionar. El paisatge passa com un quadre, després de visitar l'exposició de París, observes la natura i els espais de les ciutats d'una altra manera. El tren et fa conviure amb altres viatgers i això ens porta a recomanar clàssics com "Assassinat a l'Orient Exprés" d'Agatha Christie o "La Bèstia Humana" d'Émile Zola.

Llibres, píxels i valors
Más opciones