Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 14 de febrer 2016 14/02/2016 26:45

Aquest diumenge hem parlat d'un film que cal veure, perquè relata d'odissea d'una mare soltera que ha de sobreviure a la manca de diners i a un desnonament. La Rocío té un fill de 8 anys i viu la seva situació amb vergonya, angoixa, silenci i tristesa. El film, Techo y Comida, de Juan Miguel del Castillo narra una història necessària que ha recollit un munt de premis. El cinema al servei de la reflexió.

Entrevista a Montse Domènech, psicòloga i autora de La Vacuna contra la Por. Editada per Rosa dels Vents, el llibre és una complerta guia didáctica sobre les eines per superar la por. N'hi ha de molts tipus de POR: a la foscor, als lladres, als metges, a la separació dels pares, als malsons, a nedar...La Montse Domènech exposa cadascuna d'aquestes pors assegurant que són sentiments naturals que ens ajuden a afrontar problemas i protegir-nos dels perills.

Jocs i contes que ens poden servir per tractar aquestes por. Hem de saber vigilar els imputs audiovisuals que arriben als nens perquè poden afavorir petits traumes i sobretot, estar alerta a l'escola si el nen té por de ser agredit o ridiculitzat, si és assetjador o si n'és testimoni. També hi ha pares que transmeten les seves pors i creen nens hipersensibles. Un dels exercicis pràctics que ens proposa és que imaginem que el cervell és una màquina que es pot programar.

Llibres, píxels i valors
Más opciones