Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 2 de juliol de 2017 02/07/2017 31:19

Aquest diumenge hem començat parlant de la solidaritat femenina d'un grup de dones que es coneixen en un hospital. Un llibre de Joan Cañete Boyle "Parte de la felicidad que traes" editat per Harper Collins, narra la relació entre elles i explora les xarxes de solidaritat femenina. "Quan un fill està greu, la teva vida entra en un túnel i queda en suspens" diu 1 de les 4 protagonistes, totes mares, que es troben i es recolzen en una UCI d'un hospital.

Les coses que eren importants fins el moment deixen de ser-ho, deixes les tonteries i el dia a dia enrere durant el temps que dura l'estada a l'hospital i es comença a parlar amb un argot mèdic que ni sabies que eres capaç de pronunciar. La vida et canvia i et converteixes en una altra persona. Una xarxa bàsica que es converteix en el coixí necessari per a la supervivència física i psíquica perquè les mares es mantinguin fermes.

Entrevista a Omar Alshakal, refugiat sirià i voluntari a Lesbos que ha llançat una campanya de crowfounding a Ulule per finançar la seva ONG Refugee 4 Refugees. I Gus Vieira responsable de marketing a Ulule, voluntari als camps de refugiats grecs i amic d'Omar Alshakal. Omar va arribar des de Turquia a Lesbos nadant 14 hores seguides portant un amic a l'esquena. Allà es va convertir aviat en voluntari en tasques de rescat. temps després es va plantejar fer un projecte per ajudar a d'altres refugiats perquè segons ell "sé el que se sent en fer una nova vida en un altre país. No tenir ningú. Crec que per això sóc el més adequat per ajudar".

Té només 23 anys però va haver de fugir de casa durant els darrers 6 anys de Guerra Civil Siriana. Ha estat testimoni d'horrors tant a Síria com en el camí infernal com a refugiat que el va portar fins a Grècia.

El seu trajecte nadant des de Turquia fins a Lesbos el va fer amb una lesió a la cama que era paralitzant.

A Refugee 4 Refugees també s'ha compromès a finançar projectes a Turquia i Síria per ajudar directament als refugiats que estan atrapats allà amb unes necessitats bàsiques molt ingents: alimentació i roba. Rebre donacions pot permetre a la ONG donar als refugiats la oportunitat de dirigir les activitats de socors de refugiats a Lesbos, com fer la detecció de vaixells en perill i la prestació d'assistència humanitària directe als que arriben. Cada mes teniu el compromís de dirigir 5mil euros als projectes de tot el món que responguin a les necessitats dels refugiats que es presentin i intentar cobrir algunes despeses i costos inicials d'arrencada del projecte.

L'ONG recapta fons per ajudar a comprar un vehicle de muntanya amb capacitat per oferir suport sobre els llocs on arriben embarcacions a zones remotes i rocoses de Lesbos. També per ajudar als nens que viuen en camps de refugiats permanents amb cursos de natació, guitarra, anglès i suport escolar.

Omar Alshakal va començar el seu viatge el 2011 quan es va unir a la Primavera Àrab i va ser empresonat. Un cop alliberat va decidir que havia d'ajudar als sirians que necessitaven ajuda mèdica. Va convertir el seu cotxe en ambulància fins que un dia els van tirotejar i va resultar ferit en una cama. Va estar mesos en cadira de rodes fins a recuperar. Un cop recuperat amb 2 amics va decidir emprendre el viatge més perillós de tots, va nedar des de Turquia a Lesbos. El seu visat grec expira el 2018 i la seva família és a Damasc. Espera poder seguir ajudant als refugiats fins que pugui.

Llibres, píxels i valors
Más opciones