Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 1 d'octubre de 2017 01/10/2017 27:33

Aquest diumenge hem començat parlant de la Premi Nacional de Fotografia, Ouka Lele. Li encanta interpretar personatges, filosofar amb la imatge i explicar històries. Sempre a la recerca de la llum. El seu pseudònim artístic ve del bubi, una llengua de Guinea Equatorial que significa "que passis per la vida recollint èxits". El va escollir com a màscara per amagar les seves arrels biogràfiques. Només volia ser artista i reivindicar la creativitat. Assegura que "la missió de l'artista és recordar als altres on és la font inesgotable de bellesa i saviesa, a la que tots hauríem de tenir accés".

Entrevistem a Modesto Botí, coordinador de projectes de Responsabilitat Social Corporativa de CBRE i Eulàlia Cucurella, Presidenta de la Fundació Alzheimer Catalunya. Són dos dels puntals de la campanya "Dona tus recuerdos", una acció solidària a favor de la lluita contra l'Azheimer, que estarà activa fins el 31 de gener de 2018.

La campanya "Dona tus recuerdos" es porta a terme en 18 centres comercials de tot Espanya. Es tracta que cada ciutadà publiqui el seu record favorit i faci una donació que cadascú esculli. Es tracta de conscienciar de la importància dels records en la nostra vida. A l'acció, hi participen 16 entitats de tot Espanya que es dediquen a l'atenció de les persones afectades, a donar suport als seus familiars i a la recerca científica d'aquesta malaltia.

Saber que més de 46 milions de persones arreu del món pateixen alguna demència ha fet que CBRE, una consultora immobiliària nº1 en el món optés per destinar la seva acció anual a ajudar a persones que directa o indirectament pateixen Alzheimer. Cada entitat adherida ha marcat una necessitat concreta. En el cas de la Fundació Alzheimer Catalunya incidien en l'abast de la demència que va molt més enllà de la persona diagnosticada. 1 de cada 2 persones estan tocades per l'Alzheimer.

Eulàlia Cucurella, presidenta de la Fundació Alzheimer Catalunya apunta que l'objectiu és que la persona continuï decidint i que es tingui en compte la seva perspectiva. Perquè una persona amb demència, tot i la pèrdua del llenguatge no perd la comunicació, tot i no saber orientar-se no perd la voluntat d'avançar i tot i no recordar el nom de qui estima, no deixa d'estimar.

Llibres, píxels i valors
Más opciones