Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 26 de febrer de 2017 26/02/2017 24:54

Aquest diumenge hem començat amb un descobriment d'una de les narradores europees més importants del s.XX, Natalia Ginzburg. Coincideixen en llibreries la traducció al català de diverses obres de l'escriptora italiana amb una vida tràgica i compromesa, de resistència i combat, de cultura i compromís polític. Casada amb l'editor Leone Ginzburg cap de l'organització clandestina Justícia i Llibertat, va fundar l'Editorial Einaudi i traduiria a Proust, Maupassant i Flaubert. Destaquen "Petites virtuts" on es recullen els seus articles més destacats.

Entrevistem a Raphaëlle Giordano, escriptora, pintora i coach en creativitat que ha editat "Tu segunda vida empieza cuando descubres que solo tienes una". Experta en programes de cohesió laboral, afirmació de la persones, gestió de l'estrès i creativitat. Al llibre descobrim a Camille, una dona que està a punt d'arribar a la 40ena i no sap què fer amb la seva vida "ho té tot per a ser feliç però està plena d'insatisfaccions". Creuar-se amb un misteriós terapeuta i seguir els seus consells la conduirà a replantejar-se moltes coses de la feina, del seu matrimoni, de la relació amb el seu fill Adiren i també de la seva vida.

La protagonista passa del pessimisme, la melangia, l'apatia a empoderar-se. Claude, el rutinòleg que l'ajuda, és un home ponderat que la condueix al canvi fent que prengui decisions. De fet ho fa a través de curioses tècniques que comencen per la paciència i passen per la neteja in i out integral (la interior i l'exterior), el pensament positiu contra el cercle viciós.

Un altre pas d'aquesta curiosa teràpia serà divertir-se, riure, fer ganyotes davant el mirall però també el Mètode E.M.A.R.T. que es refereix a tenir un objectiu que sigui específic, mesurable, realista. Hem de tenir una llibreta d'allò positiu on apuntar per ordre alfabètic els petits i grans èxits, tenir un boto vermell per les baralles amb la parella i tenir en compte les gomes elàstiques sobre el passat on el més important és aprendre a perdonar.

Fotografies de la portada del llibre i de l'autora Raphaëlle Giordano.

Llibres, píxels i valors
Más opciones