Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 5 de març de 2017 05/03/2017 27:09

Aquest diumenge hem començat amb les reflexions de Joan Guerrero, un fotoperiodista mític que viu a Santa Coloma de Gramenet i que recorda com va arribar com immigrant de la seva Tarifa natal, Ha retratat la immigració durant moltes dècades, compromès amb la societat, humanista i una gran persona. Assegura que l'amor per la fotografia li va arribar a través del cinema. La Fotografia ha de rascar l'ànima de les persones per ser millors. Joan Guerrero té clar que a través de la fotografia s'aprèn a donar les gràcies.

Entrevistem a Lluís Anton Baulenas, autor de "Amics per sempre", editat per Bromera. Una novel·la amb una gran galeria de personatges que contraposa l'eufòria que es va viure a Barcelona pels JJOO amb el record fosc de la Guerra dels Balcans. La novel·la va aconseguir la 28ena edició del Premi Ciutat d'Alzira. Ferran Simó ha viscut la Guerra dels Balcans i li queden cicatrius físiques i mentals d'aquell horror. Viu una crisi personal que canviarà quan un amic seu li faci una proposta insòlita de transplantació de personalitat. L'escriptor Lluis Anton Baulenas ens explica les contradiccions humanes i socials, del que va representar la crisi i també els aturats.

Als Balcans el protagonista va patir un segrest a mans d'un col·lectiu de paramilitars brutals que li va ensenyar el que era el mal físic i psicològic. Les 3 Repúbliques Bàltiques havien proclamat la independència respecte l'URSS i tot i la majoria es va acabar amb la Guerra dels Balcans. Recorda Baulenas a la novel·la que la Massacre de Vukovar va ser més cruel que el propi Setge de Sarajevo.

La relació amb el seu pare també és un dels punts forts de la novel·la, perquè despertarà fets antics a la seva existència. La relació triangular del protagonista amb dues dones fortes i fràgils alhora també descobrirà un nou gir a la novel·la i a la vida de Ferran Simó.

Llibres, píxels i valors
Más opciones