Llibres, píxels i valors Ràdio 4

Llibres, píxels i valors

Diumenge de 13.00 a 13.30 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.14.0/js
  • Llibres, píxels i valors - 8 d'octubre de 2017

Llibres, píxels i valors - Javier Gomà, vacances de la realitat. Edita Olaizola ens parla de d'afecte en el món empresarial

08 oct. 2017

Aquest diumenge hem començat parlant de Javier Gomà, filòsof i autor de "Tetralogía de la Ejemplaridad" una obra magna. Li preocupa com se senten els altres: farts, saturats i olímpicament indiferents. La seva vocació literària va començar als 16 anys, una explosió brutal que li va donar una adolescència complexa. Actualment és director de la Fundacion Juan March, lletrat del Consell d'Estat i filòsof d'èxit. Javier Gomà explica que, de tant en tant, necessitem unes vacances de la realitat. Diu que necessitem l'humor perquè la realitat ens pot esclavitza però l'humor ens ajuda a fer la vida més suportable. La paraula que escull com la més destacada del s.XXI és Elegància, perquè avui no es tracta només de ser lliures sinó d'escollir bé.

Entrevistem a Edita Olaizola, experta en Responsabilitat Social Corporativa i Gestió de Direccions. Un concepte com l'afecte que tenen els mamífers també es pot utilitzar dins l'àmbit empresarial. Quan una persona ingressa en una empresa es troba tant desvalguda com un nen orfe, perquè desconeix les pautes de comportament adequades i tampoc sap quines són les referències que han de ser-li d'orientació.

L'ecosistema intern de l'empresa li ha de proporcionar una figura guia que l'acompanyi en els valors corporatius. El nou treballador ha de gestionar variables diverses però necessiten atenció, guia, recompenses emocionals i pautes de comportament. L'afecte positiu i segur ens torna més resilients i promou la nostra autonomia personal. La inseguretat per contra produeix una manca de confiança en els altres i creure que estem en un món hostil i augmenta el nivell d'estrès.

A les empreses les normes han de ser més com una plastilina porosa que no com un ciment armat. Edita Olaizola també fa una metàfora amb quina escala ofereixes al teu equip per afavorir la creativitat, la innovació i el compromís.

veure més sobre "Llibres, píxels i valors - Javier Gomà, vacances de la realitat. Edita Olaizola ens parla de d'afecte en el món empresarial" veure menys sobre "Llibres, píxels i valors - Javier Gomà, vacances de la realitat. Edita Olaizola ens parla de d'afecte en el món empresarial"

Els últims 173 programes de Llibres, píxels i valors

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos