Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 26 de març de 2017 26/03/2017 25:40

Aquest diumenge hem començat amb el Premi Fada a la Cultura 2017 que ha rebut James Rhodes, autor d'Instrumental. Reconegut concertista de piano que narra amb valentia i cruesa els abusos sexuals que va patir per part del seu professor d'educació física quan només tenia 5 anys. També explica els seus intents de suïcidi i la seva relació amb la música clàssica com a teràpia que el va salvar. El Premi Fada l'atorga la Fundació Vicki Bernadet que reconeix totes aquelles obres que han contribuït a lluitar contra els abusos sexuals infantils sense alimentar falsos mites sobre el tema.

Entrevistem a Sílvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision, que presenta les noves dates del World Press Photo al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Serà el proper 28 d'abril i es podran veure a banda de les fotografies guanyadores els Premis de Concurs de Narrativa Digital. Inaugurar WPF a Barcelona aporta múltiples avantatges, al tractar-se de fotoperiodisme mundial, de notícies i projectes recents, el factor actualitat és clau per estar més ben informats gràcies als temes que tracta l'exposició.

El canvi de dates permet acostar i oferir continguts al públic de Barcelona just després de fer-se públics a nivell mundial. Es perllonga 1 setmana més i seran 5 setmanes per intentar respondre a la gran quantitat de visitants de la passada edició (més de 56mil persones). L'objectiu bàsic del World Press Photo és viure una vertadera experiència més a fons i aprofundir en els valors i la funció del fotoperiodisme i que apropi al públic projectes inèdits, no publicats en mitjans nacionals.

Des de la fotografia guanyadora "Un assassinat a Turquia" del fotògraf turc Burhan Ozbilici (AP) passant per les minories ètniques dels indis sioux, els malalts mentals oblidats a Àfrica, les protestes racials als EUA, els nens del zika d'Amèrica Llatina, les víctimes d'Estat Islàmic a Irak, la Guerra de Síria, els refugiats que tracten d'arribar a Europa i també les propostes dels fotògrafs espanyols en la secció de Naturalesa. Jaime Rojo amb Papallones a la Neu, o Francis Pérez amb una Tortuga Caretta que està atrapada de multitud de plàstics. Un altre dels guanyadors nacionals és Santi Palacios amb Deixats Sols, 2n premi en Categoria de Noticies Actualitat. La fotografia és d'una nena de Nigèria que consola al seu germà petit a bord d'un bot de rescat després d'haver estat recollits d'un bot al Mar Mediterrani en ruta a Itàlia. La mare havia mort a Líbia, després de creuar el Sàhara.

Amb Sílvia Omedes també parlem del trasllat del DOCFIELD a la tardor, una programació extensa de projectes de llarg recorregut i versions senceres de reportatges importants d'actualitat. Serà durant els mesos d'octubre i novembre amb la idea que sigui un espai reflexiu, analític i de profunditat. La direcció artística l'assumeix l'Àrea de Projectes de Photographic Social Vision i faran un única ruta de l'Institut Francès al Museu Marítim per tal de facilitar el poder veure totes aquelles exposicions que el públic vulgui.

Llibres, píxels i valors
Más opciones