Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 4 de juny de 2017 04/06/2017 29:17

Aquest diumenge hem començat parlant d'una història de superació que pot servir d'exemple per molts nens i adolescents que lluiten per complir els seus somnis. Guillem Cabrera, el Billy Elliot català, un nen de 12 anys que va aconseguir ballar a la Royal Ballet School de Londres.

En Guillem és de Manresa i balla des dels 2 anys i des dels 3 que fa ballet clàssic. Fa 1 any els seus pares el varen inscriure a les proves d'accés a l'Escola de Dansa més prestigiosa del món, la Royal Ballet School de Londres. I Guillem va ser 1 dels 12 escollits d'entre els més de 500 opositors de tot el món. Ara podeu trobar la seva història explicada per ell mateix en col·laboració amb Marc Cornet i titulada "Cuando los pies son tus alas". Ha debutat a l'Opera House de Londres, al Teatre del Covent Garden amb produccions com La Trencanous o Frankenstein.

Entrevistem al director de l'Institut Barcelonès d'Art, Antoni Serés. Metge i Artista que dirigeix una institució de nova creació que forma part del Reial Cercle Artístic. Imparteixen docència i desenvolupen projectes d'investigació artística i una alternativa a l'actual oferta d'ensenyament artístic.

La creació de l'Institut Barcelonès d'Art. és la culminació d'un desig que es remunta l'any 1939 després de la Guerra Civil. S'ha inaugurat l'11 de maig i té una 40ena d'alumnes. El programa teòric i pràctic és innovador i inspirat en el model de l'Escola Alemanya Bauhaus. Dura 3 anys i alumnes poden adquirir un coneixement artístic global. Estudien des de la Prehistòria, passant per la Modernitat, el Barroc, les Avantguardes, el Surrealisme i fins a l'actualitat.Una de les coses que ens ha dit Antoni Serés és que aprenen de les emocions, que aprenguin dels llibres i captin sensacions per desenvolupar el coneixement artístic. S'allunyen de les classes magistrals i treballen per a projectes.

La primera seu de l'Institut Barcelonés de l'Art es troba en el barri barceloní de l'Eixample i en un termini de 2 o 3 anys la idea és extendre's a altres barris de la ciutat com Gràcia, Sarrià o Les Corts. Antoni Serés té dues vocacions: és metge als matins i director de l'Institut Barcelonés d'Art a les tardes. La seva vocació és el coneixement, proper al pensament humanista.

Llibres, píxels i valors
Más opciones