Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 25 de desembre de 2016 25/12/2016 25:33

Aquest diumenge hem començat amb la història dels casos més coneguts o més flagrants de gent que s'ha aprofitat dels altres per treure un rendiment social o econòmic. Charles Ponzi va estafar a ciutadans de Boston prometen beneficis en un sistema piramidal que repetiria Bernad Madoff per estafar 50 mil milions de dòlars. Victor Lustig va intentar vendre la Torre Eiffel en dues ocasions el 1925 i 1935. Antonio Llucìa als anys 20 va arribar a fer servir 25 identitats, es va casa 7 vegades i Sergi Dòria li va dedicar un llibre. Els més actuals són Enric Marco va estar 30 anys fent-se passar per una víctima de l'Holocaust i el Petit Nicolás va saltar a l'actualitat el 2014 per haver usurpat funcions públiques, i acusat d'estafa i suborn.

Entrevista a Jordi Ledesma, autor de "Lo que nos queda de la muerte" editat per Al Revés. Un llibre que ha rebut l'aplaudiment de públic i crítica i que és sens dubte un dels llibres de l'any. Una història sobre la vida de persones atrapades en un poble de costa tarragonina als anys '90. Vivien ràpid, de manera intensa i també sense pensar, sense mesurar les conseqüències. Molts personatges com el Comandant de la Guàrdia Civil i la seva dona, un vividor, un poeta, un noi mort, joves que venen coca i cavall, diners fàcils, famílies importants que es salten la llei, pobres i lumpen.

Sentiments, discòrdies i egoisme en una societat dividida on depen on visquis ets de família noble o pobre. Una història on tothom té coses del passat per amagar i que dóna més d'una sorpresa. Són històries que va explicant el narrador quan 25 anys després torna al poble on havia viscut i s'adona que moltes d'aquelles persones s'han quedat pel camí.

Llibres, píxels i valors
Más opciones