Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya 20 juny 2018 20/06/2018 15:10

En ple procés de represa de relacions entre la Generalitat i l'Estat --amb l'anunciada entrevista entre Quim Torra i Pedro Sànchez, prevista per a començaments de juliol, però encara sense data-- es tensen les relacions amb la Corona. El Rei Felip VI serà a Catalunya divendres vinent, a la inauguració dels Jocs Mediterranis, a Tarragona. El president de la Generaltiat es planteja no assistir-hi, molest pel discurs del monarca després dels fets de l'1 d'Octubre. Elsa Artadi, la portaveu del Govern, reclama gestos que demostrin un canvi d'actitut.

El president Quim Torra serà aquesta tarda a Tarragona, inaugurant el Palau d'Esports Catalunya, construït per acollir els Jocs Mediterranis. Abans, al matí, se sotmetrà a la seva primera Sessió de Control al Parlament.

També Pedro Sànchez, el nou president del Govern central, s'estrena a les sessions de control del Congrés dels Diputats. Un Pedro Sànchez que ahir, al Senat, va deixar clar que no hi haurà un nou sistema de finançament autonòmic, però sí millores per a totes les comunitats.

Cataluña Informativos
Más opciones