Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya 19 juliol 2018 19/07/2018 30:08

Les discrepàncies entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, els dos socis de Govern a la Generaltiat, no amenacen de trencar l'Executiu. Ho assegura el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, però està clar que les relacions entre els socis no passen pel seu millor moment. I tot a causa de la situació de l'ex-president Puigdemont. Els seus volen que no sigui suspès com a diputat --que és el que va demanar el jutge Llarena, per a ell i per als diputats que són a la presó--, i els republicans diuen que no pot haver-hi diputats de primera i de segona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vice-president, Pere Aragonès, JxCat i ERC, van abordar ahir a la tarda la crisi de govern.Les diferències entre els dos socis van acabar ahir amb la suspensió del Ple al Parlament. La candidatura de Puigdemont assegura que els republicans no han respectat un presumpte acord per mantenir l'ex-president al marge de l'ordre de Llarena. I Esquerra acusa JxCat de mentir.

L'Oposició no independentista qüalifica d'"esperpent" el que va passar ahir al Parlament i assegura que la vida política catalana no pot girar al voltant de l'ex-president Puigdemont.

Cataluña Informativos
Más opciones