Econòmix   Econòmix-1 d'octubre de 2018 01/10/2018 55:30

Avui a l'Actualitat de l'Econòmix Montserrat Casanovas, catedràtica d’Economia Financera i presidenta del Fòrum d’Economistes en Mercats Financers, ens ha comentat l’aposta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors per la transparència. En concret, la Comissió presidida per Sebastián Albella pretén que les companyies cotitzades puguin saber el nom complert de tots els seus accionistes, fins i tot dels minoritaris. A més, Casanovas ha comentat la sanció que la SEC ha imposat al fundador de Tesla, Elon Musk, per manca de transparència i generar confusió als accionistes.

Tot seguit, a l'Agenda econòmica, l'economista Àngel Hermosilla, ha anunciat la publicació dimarts 2/10, per part de l’Institut Nacional d’Estadística, dels resultats de l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) referent al mes d’agost de 2018; ha explicat que Fira Barcelona en el seu recinte Gran Via acollirà, des de dimecres 3/10 a divendres 5/10/18, Liber la fira internacional del llibre; i ha divulgat que aquest dijous 4/10, el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitza el Fòrum inversor EconomistesBAN, on cal prèviament donar-se d'alta com inversor.

Després a la Tertúlia, Carles Braso, doctor en Història econòmica de La Xina, professor de les universitats de Barcelona i Pompeu Fabra i consultor a Emergia Partners sobre temes especialitzats en La Xina, i Artur Colom, professor ajudant-doctor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València, han abordat l’aposta econòmica de La Xina per el continent africà i ens hem preguntat si estem davant d'un nou "Pla Marshall" amb condonacions de deute i inversions rellevants en països africans. De fet, a principis del mes de setembre passat el president xinès, Xi Jinping, va anunciar un nou paquet d’inversions a l’Àfrica amb una xifra total de 60.000 milions de dòlars (uns 52.000 milions d’euros). A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Laura Martín, consultora de Gi Group a Amposta, per proposar feina per treballar com a enginyer mecànic.

A continuació, a la secció d'Humor salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ens ha parlat del cas d’una noia de 24 anys a la que li han retirat la pensió paterna per no aprofitar els seus estudis. I finalment, a Món del Bé Comú, Emilia Caralt, directora de la Fundació Real Dreams, ha tractat el que fan a la seva fundació que connecta persones, empreses i ONGs a través d’eines digitals amb l’objectiu d’oferir recursos al tercer sector i generar impacte social, tot destacant el projecte "Mi grano de arena.org.

Econòmix
Más opciones