Econòmix   Econòmix - 27 d'abril de 2018 27/04/2018 55:50

A l'espai d'actualitat econòmica hem parlat de com el mercat elèctric canviarà el seu funcionament el proper mes de juny, tot operant com si fos una autèntica “borsa”. Per aquest assumpte hem comptat amb Pep Salas, membre de la Comissió d’Energia de PIMEC, la patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya. En Salas ha mencionat que aquest canvi beneficiarà als consumidors ja que podran optar a millors preus de la llum i a les energies dolces amb el medi ambient ja que tindran major penetració de mercat.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat el mercat del petroli i l'augment del preu del barril Brent que s'ha registrat aquests darrers dies. Tot destacant la situació denominada "coets i plomes" o el que és el mateix, tenir pujades ràpides i baixades lentes dels preus de la gasolina. Per aquest temari hem tingut a Jaume Puig, director general de GVC Gaesco Gestió, i Jordi Perdiguero, professor d’economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Adriana Gordo, consultora de Selecció d'Adecco a Barcelona, ha plantejat un beca per a 8 joves per treballar a la farmacèutica Sanofi alhora també de realitzar un màster. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha tractat la deducció de l’IVA referent als vehicles que compra una empresa o bé un professional per desenvolupar la seva activitat econòmica, una deducció que és difícil d'aplicar.

I a Món del Bé Comú, Pere-A Fàbregas, president de la Coordinadora Catalana de Fundacions, ens ha explicat l'estat de les fundacions a Catalunya i fins a quin punt hi contribueixen al manteniment de l’Estat del Benestar.

Econòmix
Más opciones