Econòmix   Econòmix - 20 d'abril de 2018 20/04/2018 54:04

El programa Econòmix ha tingut una edició especial des de la Fira Hostelco, tot coincidint amb la cloenda d'aquest saló dedicat a l'hostaleria.

A l'espai d'actualitat econòmica hem tractat les principals dades i objectius d’Hostelco, el Saló líder a l’Estat espanyol i referent europeu pel que fa a l’equipament i maquinària per la restauració, hoteleria i col·lectivitats que per primera vegada es celebra juntament a la Fira Alimentària. Per aquest assumpte hem comptat amb Rafael Olmos, president del Comitè Organitzador d’Hostelco i de la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per l’Hostaleria, Col·lectivitats i Industries afins (FELAC).

A continuació, a la tertúlia, hem abordat l’estat del sector de l’hoteleria i la restauració, tot destacant la influència del turisme en els bons resultats sectorials. Alhora també hem comentat els reptes que passen per la sostenibilitat (hotelera, mediambiental, econòmica i de distribució de la riquesa), la transformació digital, la desintermediació i l'economia col·laborativa. Per aquest temari hem tingut a Oriol Anguera-Torrell, director del Grup de Recerca en Hoteleria i Restauració del CETT-Universitat de Barcelona, i Pep Garcia, soci director de Maxchief Europe, empresa expositora d'Hostelco especialitzada en mobiliari plegable per als sectors de la hoteleria i la restauració.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Lluís Figuerola, director de GI Group a Catalunya, ha proposat feina per treballar en una cadena hotelera com a cambrers, ajudants de cuina, netejadors de zones, bugaderes i subgovernants. Després, a la secció Humor Salmó, Blanca López, director de Espora Gourmet, empresa especialitzada en productes delicatessen i experta en trufa Negra fresca, ens ha parlat del caviar del bosc o del què és el mateix les perles de trufa negra.

I a Món Pime, René Hoeltschl, Director General de l’Hotel ME Sitges Terramar, ens ha explicat el reposicionament del seu hotel que ha reinterpretat el luxe, tot aconseguint un dels Hostelco Awards 2018.

Econòmix
Más opciones