Econòmix   Econòmix - 20 d'octubre de 2017 20/10/2017 55:35

Avui, a l'espai d'actualitat, hem comentat la potencial afectació del conflicte català sobre l'economia espanyola segons les agències de qualificació Fitch i Moody's. Hem destacat que el risc polític juntament amb els elevats volums de deute públic i desocupació limiten la qualificació sobirana d'Espanya i que per ara no queda afectada la confiança dels inversors en deute sobirà espanyol. Per aquest assumpte hem comptat amb l'opinió de Josep Soler, economista i director general de l'Institut d'Estudis Financers.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat els riscos i avantatges de la robòtica i la intel·ligència artificial sobre l'economia i l'empresa. Després de preguntar-nos què entenem per robot, hem plantejat si la robòtica destruirà més llocs de feina que els que generarà, si deshumanitzarà les organitzacions i si haurem d'invertir més en educació i sanitat. Per aquest temari ens han acompanyat Josep Amat, professor emèrit del Departament de Control Automàtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Carlos Vivas, Business Manager de PAL Robotics.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Montse Medel, directora d'oficina de Randstad, ha proposat feina per treballar com a operari de producció per una multinacional alemanya del sector de l'automoció amb un sou brut anual de 18.000€. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ens ha explicat la picaresca d'alguns per estalviar-se pagar el bitllet de l'AVE.

I a Món IMMOBILIARI amb Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, hem parlat de la regulació dels pisos buits a Barcelona i Catalunya detallant la magnitud de la problemàtica.

Econòmix
Más opciones